Citiraj:
Autor vga killer
Definitivno se varaš, a to dokazuju sezone prije ove u kojima je Hamilton bio prvak u cemu god vozio. Prosle godine sam ga gledao u Monzi i svi smo blenuli kak je vozio i reko sam ovim svojim mulcima na kvartu kad je sezona pocela da se uopce ne bi cudio da Hamilton ove godine bude prvak i eto, vjerojatno ce i bit.
|
Nije baš tako dobar.
Za pobjedu su važne tri stvari:
- Ekipa koja je sposobna napraviti kolica prema željama i potrebama vozača
- Vozač koji je sposoban prenesti svoje želje ekipi
- Vozačka sposobnost
Vozačku sposobnost imaju gotovo svi koji su u F1. Čak i onaj Sato. Razlikuju se stilovi, ali da se svi voze u identičnim autima bi bili približno jednaki. Večina ih nije došla u F1 po Duhu Svetom nego jer znaju voziti.
Ekipa koja zna napraviti bolid prema potrebama vozača... ne treba niti objašnjavati. Nema ih puno u ovom trenutku. McLaren i Ferrari pokazuju da mogu. Vjerujem da bi se u to upleo i renault i još neki. Renault nam je prijašnjih sezona pokazivao kako nije najjači motor uvijek pobjednik. Bolid daje daleko više segmenata za popravljanje.
Za usklađivanje bolida je najvažniji vozač. Samo on može reći gdje trese, pucketa, lupa i samo on može izraziti nezadovoljstvo na brzinu u to i tom zavoju. Telemetrija ne pokazuje subjektivni dojam jer različiti vozači drugačije voze.
Sada samo vozač mora reći svojim mehaničarima gdje ga boli i povremeno umočiti nos u motorno ulje. Bez toga nema pobjede.
Miha je tu bio apsolutni pobjednik. bilo da se izderavao na mehaničare ili im stvari govorio u birtiji, mehaničari su uvijek imali što pošarafiti na kolicima. Zato je bio toliko brz. On je znao što je važno. Kimi, s druge strane, nije tome sklon i nikada neće biti prvak, dok god bude onih koji su na to spremni.
Alonso se počeo baviti sam sa sobom i zapostavio bolid. U početku je Hamilton slobodno gledao u njegov bolid i bivao bolji od Alonsa. Ovog je to toliko raspizdilo da je počeo pričati gluposti. Ali se za to vrijeme Hamilton nešto naučio pa su opet tu rezultati.
Da, dobar je, ali od Toyote ne bi napravio pobjednički bolid. Može samo probati. Sumnjam u uspjeh. Miha bi uspio sigurno. Samo da se proba.
mislim da je je jedina iznimka od toga bio Villeneuve.