View Single Post
Staro 01.10.2007., 19:19   #16
Punio4
Premium

Punio4's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Evo ispričavam se na bumpanju topica starog, no da i ja opišem svoja iskustva sa Deathadderom.
Odličan miš, pogotovo kad se drži na 1800dpi, default sensitivity (dakle sredina u windowsima, nema usporavanja, ili interpolacije za još ubrzavanja) i isključi putem nekog patcha mouse accelleration.

No par pokuda, bar što se tiče drivera.
Imam barton 2800+, dakle nije neki najjači proc, abit NF7-s, dakle nije neki p3.
Isprobano sa 2 polling rate testera, kad se drži na 1000hz, miš svejedno ne prelazi 530 hz, a cpu ide i do 15% kod manijakalnog letenja sa kursorom.
500hz proc već na 4% kak i treba bit. Ja nisam jedini sa ovim problemom, pogledajte na razer blueprints.

Također, kad su driveri instalirani, thumb gumbi i middle click ima lag od ~50ms, što se JAKO osjeti. Problem je što driveri nisu "pravi" driveri, i da je user procesa "SYSTEM", već se instaliraju kao user-mode driveri, dakle nije sistemski proces i priority mu je negdje na dnu ljestvice. Čak nije prijavljen u device manageru kao razer miš neg ima "Generic HID device".

Dakle, ako ne koristite macroe, on-the-fly sensitivity i sl, moja preporuka je maknut drivere, osjeti se kako miš još bolje leti. A što se tiče postavki DPI-ja, i sl, razer ima 32 kb onboard memorije, te će to zapamtiti, samo custom naredbe na gumbima neće radit.

Može i druga alternativa, a to je da na razerhid.exe u task manageru napravite skriptu koja na startupu stavlja process priority na "high" ili "very high", no... nije to to.

Uglavnom, savršen miš, a probao sam i G5, mx1000/revo, te mx518. Mogu reći da mi je draži od svih. Srećom, ne koristim macroe i sl. opcije, pa sam mogo maknut drivere, no to treba sredit...
Punio4 je offline   Reply With Quote