Citiraj:
Autor zagi33
Mislio sam Athlon64 X2 4400+...Pa da pitam jel dobar taj ili se isplati dat kojih parsto kuna vise za 5200+ posto on ima 2MB L2 Cache?!?
|
Količina
cachea ne igra ulogu. Kupovanje procesora s većom količinom
cachea ne bude rezultiralo osjetno boljim performansama, tj. ne budeš opće videl ili osjetil taj dodatni MB. Eventualno u nekim situacijama izvučeš 1 FPS više u igrama ili koju sekundu u popularnim testovima, ali uglavnom ništ vrijedno dodatnog troška.
Citiraj:
Autor zagi33
Mislio sam uzet Gigabyte MA69G-S3H...Jel to u redu ili ima koja bolja za te novce...
|
Ploča je vredu, a ako je kojim slučajem nema na lageru, onda moreš razmisliti o modelima s nForce 4 Ultra ili nForce 550 chipsetima.
Citiraj:
Autor zagi33
Tu sam se odlucio za Radeon X1950GT...
Sad neznam dal da uzmem Powercolorovu ili se isplati dat nes vise za Sapphireovu istu...
|
Otkad je
SRV populaciji otkril par detalja, diljem foruma se naveliko i naširoko spominje kak PowerColor ne stavlja senzore za temperaturu na svoje GT modele. Ako te to ne smeta, onda zemi PowerColor. U suprotnome dodaj kolko treba za Sapphire i gotovo.
Citiraj:
Autor zagi33
I jos jedno pitanje...Nije da sam neki znalac i jos se sigurno necu upustat u to, ali...Ako cu jednog dana htjet to overclokirat, jel ce se dat i kolko?..
|
Niko ti nemre reći kolko se bu kartica
clockala. Kupiš, tj. naletiš na neki sfušani model i ne bude se dal ni za 1MHz dignuti radni takt, makar se prethodno diljem ovih prostora hvalil na veliko. S druge strane moreš kupiti neki primjerak koji bude išel bolje nego bilo kaj dosad. Čista stvar sreće.