Tema: Koji fotic
View Single Post
Staro 30.09.2007., 09:22   #17
peroW1
Premium

peroW1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Znaci,ako se ne isplati uplovit u luku SLR-a, onda je mozda i bezveze davat gotovo 4k za all-aroundere ultra zoomove.
Joolka...bas sam to i govorio, ukupno gledajuci treba odvagati koje scene ce najvise fotkati. Nema problema ako ce koristiti npr.Fuji zbog manjeg suma u night shotovima, a ako ce njih raditi, onda ce koristiti dugu ekspoziciju bez potrebe za visokim ISO vrijednostima, a sigurno onda aparat nece drzati u ruci. Sto se tice brzine zatvaraca...trebat ce gotovo idealne uvjete, dakle puuuno svjetla i mozda jos podizati ISO da zamrzne objekt. No kladim se da ce rijetko kad prelaziti 1/1000. Tak da razlika od 1/2000 ili 1/4000 nece biti presudna.
@ Aski...H9 sam imao jedva 24h i odmah ga vratio. Ocito sam trefio na los primjerak, kakvih je prilicno dosta, u odnosu na prijasnji H2 moze se sakriti. No ne mora biti slucaj...slobodno na dpreviewu pogledate da ima super snimki s "valjanim" 9-tkama. Sony-ev je problem sto ne zele izdati noviji firmware.
Usprkos svemu, autor threada i nije se izjasnio koje ce prilike najvise fotkati...tak da izbor ostavljam njemu i budzetu kojeg je spreman potrositi.
P.S. Aski....ovo su s H2, jer s H9 nisam ni stigao nist pametno okinuti.

peroW1 je offline   Reply With Quote