View Single Post
Staro 29.09.2007., 19:55   #5
maax
Registered User
Moj komp

maax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Prvo da ti odgovorim na pitanje koje si postavio... Prijatelj je nedavno kupio HP6910p. Prema onome što sam ja pročitao o tom laptopu spada u istu seriju kao i 8510p, 8710p samo se razlikuju po dijagonali ekrana ali su svi braća iz profesionalne serije. 6910p ima magnezijski okvir ekrana, tvrd je i djeluje mi jako robusno. Radio sam malo s njime i bio zadovoljan sa tipkovnicom, touchpadom, ekranom, sve u svemu ok stroj.

Tu ti se nalazi detaljnija recenzija 8710p modela:
http://www.notebookcheck.net/Review-...ok.4456.0.html

P.S.
Iako tamo na threadu koje je postao coconut prema 3DMark rezultatima neke Nvidia Quadro grafičke kartice daju bolje rezultate u cijeloj priči... razlika bi im trebala biti prema vodiču koji je napisao vranoga1 samo u tome što imaju drivere pisane za posebne industrijske namjene, ili tako nešto slično, ali da im performanse ne bi trebale biti ništa slabije.

Uostalom ako se baš želiš igrati na laptopu onda potraži Dell XPS mašne (ne m1330) ili Alienware ili Voodoo, i isto tako za to iskustvo moraš biti spreman cijeniti u razini od 4000+ USD. Sve ostalo na lapu je krpanje za trenutačni "fling".

Inače, prema onoj tablici, kako i sam možeš vidjeti, Nvidia Quadro 320M ima 4775 3DMarka'06 pri rezoluciji 1280x1024 kako je testira program.

I isto tako svi mi pomalo zaboravljamo da ako LCD ne radi na svojoj "native" rezoluciji slika nije kristalno čista već pomalo mutnjikava i što ideš dalje od te rezolucije slika ti je "lošija". A što imaš višu rezoluciju monitora u ovom slučaju, tvoj, ciljani 8710p ima rezoluciju od 1440x900 ta grafička mora potjerati igre u toj rezoluciji da ti one izgledaju kristalno čisto kako ih vidimo na screenshotovima. Isto tako trebaš imati na umu da ako pokreneš 3DMark test na toj rezi oda rezultati jako opadaju. Sjetite se samo vremena kada smo imali Geforce serije i ATI ?? serije i kada su bili ulovljeni da su driveri overclockali kartice tijekom izvođenja testova kako bi se ostvarili što bolji rezultati tijekom testiranja.

Tu još imaš o specifičnom modelu grafulje neke priče:
http://forum.notebookreview.com/show...=173135&page=1

maax
maax je offline   Reply With Quote