View Single Post
Staro 29.09.2007., 12:20   #1406
vita
Premium
Moj komp

vita's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Mislio sam na druge opcije koje dodaju programi za vrijeme instalacije. Disco nema clean instalaciju VIste već koliko vidim i Office.
Dobro, probat ču instalirat i office mada mislim da nije to u pitanju.
Evo rezultat isto kao i prije

Citiraj:
Ono što sam ja propustio je da ti nemaš tih opcija samo na WinXp particiji, dok na ostalima imaš. Nije mi jasna ova rečenica "Čudno mi je samo kad odem recimo na d particiju od diska na kojem je vista, tamo je ok, ali kad odem na d particiju od drugog hard diska (Xp) u kompjuteru, tih opcija nema." Kako imaš više d particija?! Ja imam i WinXP i Vistu, ali ne dual boot, već dva diska. Pomoću bios opcije prilikom dizanja odredim što ću dizati.
Ovako u kompjuteru imam dva hard diska. Jedan je IDE 40GB podijeljen na 2 particije (c: i d ) Na tom IDE disku je Vista. Drugi disk je SATA 80GB na njemu je XP. I kad odem na my computer u Visti, vidim 4 particije, dvije od IDE i dvije od SATA diska.
I kad odem recimo na d particiju od SATA, tj kako bi se izrazio, na d particiju diska na kojem je XP, mada ona nije u exploreru, nego točnije f:, ali kužiš što mislim.
E tu kad odem kliknem desnim klikom miša i hoču napraviti new text document ili new word document, tih opcije nema, gdje bi trebale biti.
A takoder na sistemskoj particiji viste, desni klik nudi samo new folder.

Citiraj:
Možda je Vista iz nekog razloga zaključila da je ta WinXP particije zaštićena i ne daje ostale opcije. Ja se nebih previše brinuo i dodao bih New text document ručno.

ma ne brinem se, samo to mi je screaming nonsense, i smeta mi.
Citiraj:
Eh da, kažeš da si više puta napravio clean install Viste? Ali da je problem ostao na WinXP particiji? Zapravo nisi napravio clean install svega, očigledno su nekakve opcije kao takve ostale na WinXP a Vista ih je pokupila nakon svake instalacije.
Ta particija xp na drugom hardu nije zaštićena, osim ako je vista prokužila svoj neki naćin. Više sam puta napravio clean install viste, a evo sad i xp-a, preciznije na svim diskovima koje imam sam instaliro nanovo sve windowse.
Sad mene muči, jel vista zapamtila konfiguraciju, pa me sad zeka nakon više puta ponovnih reinstalacija (razlog : virusi, štekanje itd..).
Jel uopće moguće da ona to namjerno radi.
Nemam prilike, a možda uspijem odnijeti svoj hard disk na drugi kompjuter, da vidim jel isti slučaj, ali pitanje je jel moguće da nešto do hardwera nije ispravno, ili je u ovom slučaju samo softwer.

Zadnje izmijenjeno od: vita. 29.09.2007. u 13:02.
vita je offline   Reply With Quote