View Single Post
Staro 29.09.2007., 10:24   #3
maax
Registered User
Moj komp

maax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
pozdrav,

Ja sam također razmatrao ta dva specifična modela ali sam nakon nekog vremena odustao od kupnje istih... evo zašto sam odustao od kupnje nakon rada sa istima...

Acer Aspire 5290G
------------------

prva stvar koja me je JAKO zasmetala je to što tipkovnica cijela federira. ti stisneš jednu tipku a cijela se tipkovnica udubi. Taj flex je vidljiv dok normalno tipkaš, a kamoli dok ideš primjeniti malo sile.

Druga stvar koja me je odgovorila od kupnje jest kvaliteta donje strane kućišta. Kada je pogledaš ili kada malo pokucaš po njoj čuje se onaj šuplji zvuk kao da kucaš po kutiji za svrdla a ne po laptopu. Ako će ti laptop stajati doma onda ok, nećeš imati problema ali tko ga kupuje da mu stamo stoji doma, ne?
Sam touchpad je čudno napravljen, poglavito zbog toga što je nije udubljen, već je u ravnini sa površinom za dlanove tako da su česti "missclickovi", tako da dok tipkaš ako si ne odsječeš palce imati ćeš problema.

Sljedeća stvar na listi koja mi nije sjela jest sam optički uređaj na Aceru. Zbilja je tanak i klimav.

Zadnja stvar koja me je definitivno maknula od njega je sam ekran koji mi za dijagonalu od 15.4" daje premalu rezoluciju. 1280x800 što je ekvivalent mojoj trenutačnoj Toshibi M100-165.

Ukratko - ne uljeva povjerenje.

Toshiba A200
-------------

Ovo je isključivo subjektivan dojam.
Od nove toshibe otjerala me je "plastična" srebrna tipkovnica koja mi jednostavno nije odgovarala za tipkanje.
Druga stvar je da je isto ekran bio sa rezolucijom 1280x800

- chipset bi trebao biti 965 a ne 945 right? Ako je to santa rosa platforma, a trebala bi biti.

P.S. @potemkin - od kada je 2,5kg teže od 3?
maax je offline   Reply With Quote