Citiraj:
Autor Gabre
...što je to na kraju najniži stalež ljudi...
|
Kaj je ovo Anno Domini 1573???
Najniži stalež?!
Svašta....
Pušaći i nepušači se neće nikada složit i to je činjenica.
Kaj se tiće pušenja na javnim mjestima to je več manje više riješeno. A kome smetaju birtije gdje se puši neka ide u one druge gdje se ne puši. Možemo mi pametovati koliko hočemo ali zabrane bez prvo stvorenih preduvjeta nikada nisu služile svrsi - u ničemu.
Jedna frendica anesteziolog mi je jednom rekla da od svih rakova pluča koje operiraju 90% su pušaći u pitanju...
Isto tako poznati borac protiv alkohola dr. Hudolin je jednom rekao da ako netko svaki dan popije bar jedno alkoholno piče jest alkoholičar - čovjek je znao to jako dobro kao bivši alkoholičar...
I kaj sad - hočemo to generalizirat i reči da svi koji puše će crknut od raka pluča ili da svi koji popiju nešto su alkiči?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Volim kad se kod nas nabacuje sa "etiketama" i kad se "progone vještice".
Treba reči da je kod nas potrebno malo više međusobnog uvažavanja i poštovanja drukčijeg mišljenja bez poziva na linč. I jednih i drugih.
Evo ja ne volim alkiče ali to ne znači da ću stajat pred birtijama i lupat sa bejzbol palicama.
Pušim ali neću zapalit ako večina oko mene ne puši. Uvijek odem van. I doma pušim na balkonu. A ako dođem u zadimljeni bircuz i ja ću zapalit....
Nego ni meni nije jasno koliko to vremena netko provodi po birtijama a da ne puši niti pije.....