View Single Post
Staro 28.09.2007., 07:52   #106
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
@Hamm
Nisu baš tako opake, ima razlike između novih i starih antihistaminika, ali nastranu to poanta je da se one nesimju uzimati cjelo vrijeme ali ne zbog krvožilnog rizika nego imaju neke druge nuspojave na duge pruge, ali da sed ne ulazimo u to... Ako su te jedne i stvarno imale neki krvožilni problem (nije mi taj ljek poznat moram priznati, mora da je maknut) onda je to bio problem tog konkretnog, isto kao što imaš antibiotike koji su smrtonosni (koriste se kao kemoterapija npr) i one koji su (skoro) bezopasni a iz iste su grupe inače, ali ako nemaš simproma onda ih netreba niti trošiti, ali apsolutno se nesmije neprekidno trošiti kortikosteroide, oni su samo za gašenje požara, nebi smjelo preko 6mj s njima se ić ber ne kontinuirano...

@Tuna
Te "statistike" su idiotarije... Da ti vidiš za kakve sve gluposti se optužuje pušenje, pa čak i u stručnim knjigama svi bi vjerojatno odavno morali biti mrtvi... U to ulaze rak gušterače npr, ja sam vidio na kirurgiji (nasreću) samo par slučajeva ali nijedan nije bio povezan s tim, probjreneno, a to je i inače dosta rijetka bolest u populaciji... tako da uoće ne ulazimo u ostale...

@morph
Na otvorenom to što osjetič miris dima ti neće naškoditi pretjerano, svakako ne u usporedbi sa već nabrojanim gore, a u zatvorenom, pa u restoranima, birtijama i javnim ustanovama je odavno zabranjeno pušenje tj postoje odjeli za pučače u birtijama i nepučače, ako je to slabo rješenu u pojedinoj birtiji nemoj u nju zalazit ili ih prijavi inspekciji... Mislim ako nemogu pušiti uz kavu i pivu vani onda mogu (kako rekoh) i potpuno zabraniti jer ja doma uopće ne zapalim (najčešće) u toku dana niti jednu pljugu, jednostavno imam drugog posla kad sam doma i ne stignem sjest i zapalit a i niej gušt tolko... Ali piva s ekipom bez pljuga nebito bilo to...

@Quick
Daj molim te u kojem ti svjetu živiš? Ja prolazim oko 8-9 po zg i u svakoj malo mračnijoj ulici klinke i klinci iz osnovne natežu one male konjake i puše pljuge, nemaju više od 13-14g sigurno, a ja znam procjenit kolko je neko star prilično dobro... A to da se u bircevima ne toči mlađima od 18? ma nemoj bit smješan, ajde možda (samo možda) baš i nebi nekom od 12 ali od 14-15 bez problema ako mi ne vjeruješ lako ti dokažem, povedemo moju sestričnu od 15g (i ne ne izgleda koda ima 21) i da vidimo kolko će joj bit teško dobit npr juice votku u bircevima u ZG... Uostalom već su radili slične stvari i drugi pa se zna kako je ispalo...

Kao epilog - ili neka zabrane duhan potpuno i onda ću se ja toga pridržavati, kao što se (uglavnom) pridržavam i ostalih zakona ili neka nas više ostave na miru, država bi htjela da ispadne kako se ona "bori" protiv "zla pušanja" ali nebi se htjela odreći ljepe svote koja godišnje sjeda od duhanske industrije, tako dugo dok je takvo licemjerje na snazi nemaju mi što govoriti o nekim principima...
Što se mene tiče mogu i birceve posebno za pušače i posebno za nepušače otvorit, meni je svejedno ali nisam siguran kolo će ovi potonji bit posjećeni...