Citiraj:
Autor raf
Auti nisu otrov. Otrovno je ono sta izlazi iz auta.
|
Šta ti pušiš automobile? OK. Otrov koji izlazi iz auta, a koji je direktno štetan, je ugljikov monoksid - od njega se možeš otrovati samo ako doslovno pušiš auspuh. Dobro, automobili proizvode i ostale štetne tvari koje zagađuju okoliš, no ne znam da je dokazano da direktno utječu na ljudsko zdravlje - primjerice, nakon 5 godina dobiješ rak ili ti pluća loše izgledaju.
Cigarete pak pušiš, direktno uvlačiš dim - otrov (koja li je već tvar otrovna u cig) se razgrađuje i kad nakon 5 godina pogledaš svoja pluća - imaš šta za vidjeti. Usto, to isto činiš i onome do sebe koji nema izbora.
Da, nemaš ni ti izbor što se tiče zagađenja automobila. Uz argument koji sam gore naveo, ne treba zaboraviti ni to da su nepušači ipak u većini (ili se varam?), kao i vozači.
Uostalom, tko kaže da je uredu što automobili zagađuju? Ja bih bio najsretniji kad bi svi išli na obnovljivu energiju. Od nekud se pak mora početi.
Citiraj:
Autor lud76
Mislim da je vrijeme da i ova tema ode pod ključ jer se skupilo par nekorektnih (blago i pristojno rečeno) komentara od strane nepušača...
Hamm i ti si malo pretjerao...
|
Najlakše je prekinuti raspravu čim se malo zahukta. Ja svoje misli nastojim potkrijepiti argumentima za koje mislim da stoje.