View Single Post
Staro 27.09.2007., 17:27   #5
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
sorry ljudi, dosao sam doma malo kasnije, a ujutro me kisa umlavila pa mi se nije dalo dignut iz kreveta, a kad sam se probudio i popio kavu sam krenuo dalje igrat COH.

idemo dalje sa novostima.

sada sam na 6 ili 7 misiji sa njemcima pa cu navest dojmove do sada i jedinice koje sam susreo.

Artiljerija: britanci imaju mobilnu artiljeriju (Priest) koju su pretpostavljam svi vidjeli u trailerima i moram priznat da je vrlo pogubna po jedinice i pjesadiju i oklopna vozila/tenkove, dosta brzo ispaljuje salve i nije ju ni lako napasti sa pjesadijom jer ima gore .50cal machinegun koji je vrlo precizan.

germany ima mobilnu 105mm artiljeriju (Hummel) koju sam upravo dobio i tek ju isprobavam ali ima lijepi barage fire ocisti cijeli gradski trg u jednom plotunu i ima mogucnost ukopavanja da brze puca.

tenkovi:
car careva
King Tiger: neznam dali je to samo u ovoj misiji ili mu je to sposobnost ali svako toliko kad napadam pjesadiju sa navedenim tenkom, pjesadija se predaje, Tenk je inace killer i iako sam naletio na 88mm top koji su englezi maznuli prezivio je 3 direktna pogotka i izgubio oko 60% zdravlja. Tako da je to ustvari mobilna tvrdava.

Marder - njemacki tenk (lovac tenkova)
75mm top, moze se ukopat da brze puca, jako nezdrav za britanske tenkove.

Ima jos jedan lovac tenkova (Hetzer) ali se nemogu sjetit kako se zove dobijo sam ga nakratko u prosloj misiji i iako sam vrlo upoznat sa oruzjima/tenkovima WW2 moram priznat da sam malo zahrdjao.
u svakom slucaju izgleda skoro kao kornjaca, 75mm tenk i vecina granata se odbija od njega jer ima obli oklop. solo je zaustavio 2 churchilla i 1 crusadera i izgubio mozda 40% zdravlja tako da je pravi ubojica tenkova.

Panzer IV - klasika kao u originalnom COH, ali kad ga se sad upgrejda sa Skirtovima (bocne ploce protiv bazuki...) onda ga je zaista teze unistit sa pjesadijom odnosno bazuke imaju slabiji napad.

BergTiger
Podvozje od Tiger-a, a u kupoli je umjesto Topa, dizalica, moze popravljat sva vozila, ali bitnije je da može osposobit unistena vozila. znaci u proslom napadu ste izgubili 4 tenka, nije problem, napravite jos 4 i onda sa bergTigerom popravite Wreckove i napadnite neprijatelja sa 8 tenkova.

Ima i Ostwind ali sa quad flakom, smrtonosan za pjesadiju i jako lijepo rusi savezničke avione.

Sad da ne nabrajam sve, njemci imaju jos oko 5-6 varijanti oklopnih vozila - sa minobacacem, sa 40mm topom, sa 20mm topom + mitraljez, za prijevoz trupa s tim da se trupe u njegovoj blizini mogu popravljat (ako izgine covjek u squadu, dovuce se squad do vozila i pozave pojacanje, nemora se ici do HQ),
Vozilo sa municijom - znaci da se brze pune specijalni napadi svih jedinica u njegovoj blizini, patrolno oklopno vozilo sa MG42 koje moze osvaja Control pointove i kad se upgrejda ima opciju da poveca proizvodnju podrucja u kojem se nalazi.

pjesadija:
sva njemacka pjesadija se sastoji od squada sa 3 covjeka, kad se upgrejda onda ima 4, skoro sva pjesadija ima panzerfaust, i vise nema obicnih granata nego su zapaljive granate. postoje heavy infantry, anti-tenk infantry, assault grenadiers. i sva pjesadija moze popravljat vozila.

Za britance mogu samo reci sta sam vidio od naoruzanja ali neznam kakve specijalne mogucnosti imaju.

tenkovi:
imaju light tenk
Mislim da je to M3 - (Stuart)
medium je sherman i Cromwell
heavy tenk churchill (

pjesadija:
neznam tocno, vidio sam inzinjerce squad od 4 covjeka
paratropers - 5 ljudi (mislim da oni imaju mogucnost izrade rova, ali neznam dalis su to oni ili obicna pjesadija)
ostalo je klasika MG squad, Mortar squad...

VOzila:
imaju klasika jeep
i imaju Bren Carrier, to je transportno vozilo na gusjenicama koje mislim da moze biti opremljeno sa MG ili nekim light topom, jako gadna stvar jer moze prevest cijeli squad a podosta je brzo.

I jedna novina, sva pjesadija koja se vozi u vozilima moze pucat iz vozila.
Tako da je dosta dobra taktika, napravit 2-3 vozila, natrpat pjesadiju sa panzerfaustima unutra i uletit sa takvim konvojem u fight.

Sve jedinice znaci i pjesadija i sva vozila i sva nepokretna oruzja dobivaju expirience i za svaki level se moze uzeti bonus na attack ili defence.
I u singleplay se mogu ufurat i jedinice iz prosle misije koje imaju 3 level i na pocetku misije mogu biti od velike vrijednosti.

Evo to je ukratko to.
unaprijed se ispricavam na gramatickim pogreskama, ali malo sam u guzvi.
Cim stignem cu pogledat tocna imena svim jedinicama i navesti onda izmjene u ovom opisu.

P.S.
cini mi se i da je engine doradjen i da brze radi nego stari.
I obavezno skinite prvi patch , ima oko 180mb ali sredjuje problem sa Crash to desktop koji se dogadja iz nepoznatog razloga. znaci COH:Oposing Forces patch 2.0.0 -> 2.0.1. i onda mozete ici u happy gaming.

ako jos netko ima neka pitanja, pokusat cu odgovorit cim nadjem vremena.

EDIT:
malo sam napravio update imena jedinica.

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''

Zadnje izmijenjeno od: Zmalamuth. 27.09.2007. u 18:37.
Zmalamuth je offline   Reply With Quote