Citiraj:
Autor coconut
Ako kupiš onu Asrock 4CoreDual ploču iz linka, moći ćeš upotri***iti SVE staro osim procesora. Ako želiš ubrzati cijelu konfu onda možeš na nju staviti noviju, bržu i jeftiniju DDR2 memoriju (<300kn/1Gb) i noviju PCI-E grafu umjesto DDR memorije i AGP grafe koju sada imaš.
Ako kupiš Abit s.775 ploču, možeš iskoristiti samo hard i pržu od stare konfe.
Na staru ploču ti idu grafe sa AGP-om, a na novu ploču PCI-E verzije.
Što se tiče brzine memorije, dobro si shvatio.
Nadam se da ti je sada dosta toga jasnije. Ako nije, pitaj.
|
puno jasnije, hvala.
mislim da mi je CPU u biti najveći problem tu, jer je star, slab, usko grlo. a nove matične ga ne podržavaju jer je iz kamenog doba.
1.najisplativije bi bilo sad uzet tu AsRock ploču, novu graf i novu procu(moram jer stara ne paše na ovu ploču) i preporučljivo memorije, nisu nikad jeftinije bile čini mi se. jel tako? i kad ću jednom uzet neki novi HDD, on će bez problema ić na tu ploču?
2.čini mi se da mi je specifičan problem, jer trebam matičnu koja će moć neko vrijeme radit sa ovim starim komponentama, a koja će moć u skoroj budućnosti radit sa novim komponentama. ova AsRock matična je valjda riješenje. Nekak mi se čini jeftinom, jel ima nešto takvog tipa od ABIT-a il ASUS-a? za AsRock nisam čuo...Neznam dal cijena u ovom slučaju odražava i kvalitetu, jer vidim da sve matične danas su uredno oko soma kn.
3.pitao sam dolje za AGP ili PCI. Pošto ova AsRock ploča podržava PCI, onda moram uzet PCI, jel tako?
4.Šta sa proizvođačem i memorijom grafičke, oće mi značit šta u životu tih dodatnih 256MB?
puno pitanja, al bolje da pitam, nego da se zeznem.