View Single Post
Staro 27.09.2007., 13:08   #5
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Question

Ovako, da rezimiram:
1. vidio sam ovu world in conflict usporedbu. iskreno, stvari koje sam ja viđao o dx10 su daleko od ovoga, što bi značilo da sam gledao ono što su neki htjeli da vidimo, dok je ova mala usporedba očito ono što je u praksi. oću reć, i dx9 i dx10 varijante izgledaju fenomenalno, samo što je kod dx10 renderiranje oblaka i svjetla nekak drukčije, ali samo drukčije, a po ničemu bolje. jedino što se vide zrake svjetlosti, a kod dx9 više do izražaja doalzi HDR, i izgleda fenomenalno. tako da, što se toga tiće, dx10 mi više nije presudan u odabiru grafičke.

2.odabir onda definitivno pada na X1950PRO, nikako XTX. Samo me zanima sad koji proizvođači imaju najbolje? Jedino sam za powercolor čuo da su nešto slabije clockane i nema baš popratnih dodataka, a sapphire sad koristim i zadovoljan sam, tako da nisam baš upućen u to. a razlike u cijeni su minimalne.

3.napajanje je MS(kak si znao? ) znači novo ide gore obavezno. 500W bih uzeo u hgspotu od chieftec, to mi zvuči pristojno.

4.ova matična znači otpada. pogledo sam te sa P35 čipsetom, i našo u hgspot MBO ABIT, s. 775, IP35, iP35X, BUS 1333 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, 1Gbps, FireWire, DDR 2, ATX 2 .1000kn, to se čini solidnim.

5.ovo sa memorijom i starim dijelovima mislim nisam skonto do kraja. znači, konkretno, kupim li sada ovu matičnu, na nju ne mogu prebaciti ni staru grafičku ni memoriju ni procu ni hard ni niš???malo mi je blesavo to, nema smisla.bar procu da prebacim i hdd, lako za memoriju. grafička ide nova tak i tak. čudno mi je da nove matične nisu unatrag kompatibilne sa starijim procesorima i to.

ako ne mogu na novu matičnu preselit stare komponente, onda je vjerojatno najpametnije da zasad uzmem grafičku tu, napajanje novo i nešto rama.pa onda kad skupim para za ozbiljniju obnovu, uzmem novu matičnu, procu, memoriju i hdd.
još nešto, coconut, znači uz ovu memoriju (PC2100) mogu bez problema stavit npr 1GB memorije na bržem taktu, samo što neće radit na tom bržem taktu nego će se "prilagodit" ovoj sporijoj memoriji? ak sam dobro skužio...
Atrax je offline   Reply With Quote