Sto ucini par rijeci i nekoliko dana... Prvo, hvala puno na odgovoru, i to vrlo brzom, a k tome smo se oko nekih komponenti i odmah u startu slozili. Drugo, post mi je dodatno dao na razmisljanje, sto u smislu generalne koncepcije konfiguracije, ali i s obzirom na monitor, napajanje, itd., pa evo rezultata... Jos ne posve definitivnog, ali drasticno suzenog izbora u odnosu na otprije 7-14 dana.
Citiraj:
Autor hash
ako bas radis opasno u photoshopu il slicnim programima dobro bi dosao neki monitor sa boljom vjerodostojnosti boja, tj s-ips matricom (pricekaj jos nekog ko se bas kuzi u to) i na to ce ti otic hrpu love, pogotovo ako ciljas na dimenzije iznad 20''
|
Hvala na prosvjetljujucim tragovima... Stvarno si pogodio u sridu - premda jos ne radim toliko u photoshopu, imala sam nekoliko krajnje bitnih situacija gdje mi je vjerodostojnost boja pogrizla zivce (otkada prijedjoh sa desktop CRT-a na TFT na lapu), tako da sam slijedom gornjih natuknica procackala po specijaliziranim forumima, i pronašla svoju metu:
DELL 2007WFP
Imam u planu neke sheme da to isfinanciram, a ako ipak ostane na opciji "snadji se sama", onda je tu jos nekoliko mjeseci fore da istestiram tu varijantu, nabacim to kao zasebno pitanje na pravi forum(e), i eventualno napravim bolji odabir...
Citiraj:
Autor hash
procesor ok,
|
Tu mi je jedino mala dilema - da li uzeti
Athlon 64 x2 4000+ Brisbane, ili BE-2350?
Prvi je u prednosti ako gledam na cijenu i (navodno) OC (ako ipak pozelim), a drugi s obzirom na manju potrosnju (a time i zagrijavanje, rekla bih).
Usput, je li cemu (obzirom na zeljenu konfu) hladnjak koji dolazi u boxu?
Citiraj:
Autor hash
ram uzmi 2 gige pa ako nece bit dosta uzmi jos 2, kingmax 800 je best buy defitnitvno
hard, samsung t166 ok
napajanje, fortron pnf 350W oko 200kn mislim u vemilu
|
RAM - da, nakon tjedna kopanja i muckanja, i ja sam sklonija uzeti 2 GB
napajanje - nadjoh u ADMu fortron 350W PNF za 199,00 kn a fortron 400 W PNF za 288,00 kn - nije velika razlika u cijeni, ali ako mi je ovaj prvi dosta na tu konfiguraciju (prema nekim testovima, i jacu bi sasvim fino pokrio), tih 90-tak kn otislo bi u RAM, periferiju ili slicno
Citiraj:
Autor hash
|
Gigabyte
GA-MA69G-S3H
mislim da bi to bila ta, ima integriranu grafiku, ATIx1250 - ocekivala sam jacu, ali mogla bi posluziti (bolje nego ovo sto imam sada)
Kao sto rekoh, dodavanje jace graficke, kao i SLI/Crossfire planiram kasnije. Ideja je bila: uzmi MBO s integriranom VGA -> dokupi graficku -> prodaj staru MBO i kupi novu s.AM2+/s.AM3 (ovisno koji je aktualan) i SLI/Crossfire -> kupi dodatnu VGA i upari s postojecom. Mislim da je jasno sto veze sto. U tom kontekstu, dvojba je - ATi ili NVidia, a shodno tome i koja odgovarajuca MBO (a ATI ova gore, a za NVidiju?).
Prema informacijama s foruma, reklo bi se da NVidija ima prednost zbog doradjenosti drivera, manjeg zagrijavanja i sl., a neki testovi pokazuju da ATIjeve bolje iskoristavaju CPU. Kao sto rekoh, zanimat ce me neka u klasi ATI x1650 Pro ili evtl. ATI x1950 Pro (ekvivalent joj je NVIdia 7300?)
Citiraj:
Autor hash
kuciste, a to pogledaj kaj ti se svidja u ducanu pa pogledaj kakav je lim i dal idu kakvi ventovi s njim i tak, obicno su ok kucista od 300tinjak kn na dalje
za camcorder ti treba firewire koji je integriran na ovoj gore ploci
bluetooth kupi usb
|
Kuciste, kuciste, kuciste... to mi se cini jos najveca muka:
kako je 99.99% sigurno da ga ne mislim modati, ipak ne bi skodilo da otprve lici na nesto...
- barem sam skuzila da mi trebaju 12 cm ventilatori - bit ce dosta 2, jedan straga a po potrebi i jedan naprijed - koje bi ventove preporucili?
Bed je u tome sto, koliko vidim, kuciste ili ima dobru cijenu i izgled, ali je unutrasnjost i izvedba koma, ili je po svemu kako valja, ali bih ga morala prekriti necime, da ga ne vidim ni ja ni drugi.
Nadjoh par favorita s PSU i bez (mambo, opera, shinobi), ali su ih ljudi ovdje oprali upravo zbog lima i slicno.
Razmisljala sam da li ipak uzeti neko kuciste s PSUom, pa ga maknuti i staviti taj Fortron? Mislim, pa nije PSU lijevan na kuciste... i oni su ga morali nekako staviti...
Nadalje,
- kod ovih do 350 kn ili lici na nesto, cijena OK, ali ljudi se zale na polozaj ventilatora, protocnost, ostre rubove, klimavu konstrukciju, itd. (Frontier, TT), ili je iznutra OK, a izvana bolje da ga sakrijem ili pokrijem necime (Aplus, Sharkoon, Chieftec).
- kucista koja imaju i "brains" i "looks"... imaju i cijenu (Antec p182, npr.), a i s njima ljudi jos jace idu u neka modanja iznutra i izvana...
A meni ne treba nuzno neki dizajn tipa formula 1 - em što ne tražim šarenilo, em volim zaobljene kuteve, a bila bih i sasvim zadovoljna i nekim jednobojnim i ravnim sa svih strana (uz min. 2 USB konektora i A/V sprijeda), s vratima ili bez, ali prihvatljivo organiziranim, tihim, protocnim i dostupnim iznutra, a izvana "rupicastim" na pravim mjestima. Ako bas moram, obzirom na zadani proracun i svoje želje, uzet cu taj Aplus ili slicno (navodno ima sve sto trazim, osim izgleda), ali voljela bih cuti jos koju opciju, i po mogucnosti naci neku sretniju opciju.
(Ako vidim da bi ovo povuklo raspravu samo za kuciste/VGA/MBO, postavit cu pitanje u odgovarajuci podforum.)
Pa sad... pucajte - ako ima tko sto dodati...