View Single Post
Staro 26.09.2007., 20:12   #7
Origjigji
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Koji AMD Brisbane, MBO, i kuciste, pitanje je sad?

Sto ucini par rijeci i nekoliko dana... Prvo, hvala puno na odgovoru, i to vrlo brzom, a k tome smo se oko nekih komponenti i odmah u startu slozili. Drugo, post mi je dodatno dao na razmisljanje, sto u smislu generalne koncepcije konfiguracije, ali i s obzirom na monitor, napajanje, itd., pa evo rezultata... Jos ne posve definitivnog, ali drasticno suzenog izbora u odnosu na otprije 7-14 dana.

Citiraj:
Autor hash Pregled postova
ako bas radis opasno u photoshopu il slicnim programima dobro bi dosao neki monitor sa boljom vjerodostojnosti boja, tj s-ips matricom (pricekaj jos nekog ko se bas kuzi u to) i na to ce ti otic hrpu love, pogotovo ako ciljas na dimenzije iznad 20''
Hvala na prosvjetljujucim tragovima... Stvarno si pogodio u sridu - premda jos ne radim toliko u photoshopu, imala sam nekoliko krajnje bitnih situacija gdje mi je vjerodostojnost boja pogrizla zivce (otkada prijedjoh sa desktop CRT-a na TFT na lapu), tako da sam slijedom gornjih natuknica procackala po specijaliziranim forumima, i pronašla svoju metu:
DELL 2007WFP

Imam u planu neke sheme da to isfinanciram, a ako ipak ostane na opciji "snadji se sama", onda je tu jos nekoliko mjeseci fore da istestiram tu varijantu, nabacim to kao zasebno pitanje na pravi forum(e), i eventualno napravim bolji odabir...

Citiraj:
procesor ok,
Tu mi je jedino mala dilema - da li uzeti
Athlon 64 x2 4000+ Brisbane, ili BE-2350?
Prvi je u prednosti ako gledam na cijenu i (navodno) OC (ako ipak pozelim), a drugi s obzirom na manju potrosnju (a time i zagrijavanje, rekla bih).
Usput, je li cemu (obzirom na zeljenu konfu) hladnjak koji dolazi u boxu?

Citiraj:
ram uzmi 2 gige pa ako nece bit dosta uzmi jos 2, kingmax 800 je best buy defitnitvno
hard, samsung t166 ok
napajanje, fortron pnf 350W oko 200kn mislim u vemilu
RAM - da, nakon tjedna kopanja i muckanja, i ja sam sklonija uzeti 2 GB
napajanje - nadjoh u ADMu fortron 350W PNF za 199,00 kn a fortron 400 W PNF za 288,00 kn - nije velika razlika u cijeni, ali ako mi je ovaj prvi dosta na tu konfiguraciju (prema nekim testovima, i jacu bi sasvim fino pokrio), tih 90-tak kn otislo bi u RAM, periferiju ili slicno

Citiraj:
ploca gigabyte sa integriranom vga ali samo 2 PCI utora preporucivala se dosta na forumu
Gigabyte GA-MA69G-S3H
mislim da bi to bila ta, ima integriranu grafiku, ATIx1250 - ocekivala sam jacu, ali mogla bi posluziti (bolje nego ovo sto imam sada)
Kao sto rekoh, dodavanje jace graficke, kao i SLI/Crossfire planiram kasnije. Ideja je bila: uzmi MBO s integriranom VGA -> dokupi graficku -> prodaj staru MBO i kupi novu s.AM2+/s.AM3 (ovisno koji je aktualan) i SLI/Crossfire -> kupi dodatnu VGA i upari s postojecom. Mislim da je jasno sto veze sto. U tom kontekstu, dvojba je - ATi ili NVidia, a shodno tome i koja odgovarajuca MBO (a ATI ova gore, a za NVidiju?).
Prema informacijama s foruma, reklo bi se da NVidija ima prednost zbog doradjenosti drivera, manjeg zagrijavanja i sl., a neki testovi pokazuju da ATIjeve bolje iskoristavaju CPU. Kao sto rekoh, zanimat ce me neka u klasi ATI x1650 Pro ili evtl. ATI x1950 Pro (ekvivalent joj je NVIdia 7300?)

Citiraj:
kuciste, a to pogledaj kaj ti se svidja u ducanu pa pogledaj kakav je lim i dal idu kakvi ventovi s njim i tak, obicno su ok kucista od 300tinjak kn na dalje
za camcorder ti treba firewire koji je integriran na ovoj gore ploci
bluetooth kupi usb
Kuciste, kuciste, kuciste... to mi se cini jos najveca muka:
kako je 99.99% sigurno da ga ne mislim modati, ipak ne bi skodilo da otprve lici na nesto...
- barem sam skuzila da mi trebaju 12 cm ventilatori - bit ce dosta 2, jedan straga a po potrebi i jedan naprijed - koje bi ventove preporucili?

Bed je u tome sto, koliko vidim, kuciste ili ima dobru cijenu i izgled, ali je unutrasnjost i izvedba koma, ili je po svemu kako valja, ali bih ga morala prekriti necime, da ga ne vidim ni ja ni drugi.

Nadjoh par favorita s PSU i bez (mambo, opera, shinobi), ali su ih ljudi ovdje oprali upravo zbog lima i slicno.
Razmisljala sam da li ipak uzeti neko kuciste s PSUom, pa ga maknuti i staviti taj Fortron? Mislim, pa nije PSU lijevan na kuciste... i oni su ga morali nekako staviti...
Nadalje,
- kod ovih do 350 kn ili lici na nesto, cijena OK, ali ljudi se zale na polozaj ventilatora, protocnost, ostre rubove, klimavu konstrukciju, itd. (Frontier, TT), ili je iznutra OK, a izvana bolje da ga sakrijem ili pokrijem necime (Aplus, Sharkoon, Chieftec).
- kucista koja imaju i "brains" i "looks"... imaju i cijenu (Antec p182, npr.), a i s njima ljudi jos jace idu u neka modanja iznutra i izvana...
A meni ne treba nuzno neki dizajn tipa formula 1 - em što ne tražim šarenilo, em volim zaobljene kuteve, a bila bih i sasvim zadovoljna i nekim jednobojnim i ravnim sa svih strana (uz min. 2 USB konektora i A/V sprijeda), s vratima ili bez, ali prihvatljivo organiziranim, tihim, protocnim i dostupnim iznutra, a izvana "rupicastim" na pravim mjestima. Ako bas moram, obzirom na zadani proracun i svoje želje, uzet cu taj Aplus ili slicno (navodno ima sve sto trazim, osim izgleda), ali voljela bih cuti jos koju opciju, i po mogucnosti naci neku sretniju opciju.

(Ako vidim da bi ovo povuklo raspravu samo za kuciste/VGA/MBO, postavit cu pitanje u odgovarajuci podforum.)

Pa sad... pucajte - ako ima tko sto dodati...

Zadnje izmijenjeno od: Origjigji. 26.09.2007. u 20:24. Razlog: Ispravak netocnog navoda, lol
Origjigji je offline   Reply With Quote