(PRVI POST!!!

)
Ako sam dobro složio profil, možete vidit koja mi je konfa. Za svaki slučaj:
-Intel Pentium 4 Northwood 1.8GHz(clock na 2.44)
-Asus P4P800-E Deluxe
-Sapphire Radeon 9600XT 256MB
-Memorija: 2x256MB PC2100 DDR (različiti proizvođači:Xerox i Infineon)
-HDD Seagate ST340810A 40GB, Ultra-ATA/100
Kao što vidite, poprilično mizerno i zastarjelo, osim eventualno matične i graf., al svejedno, vapi za obnovom.
Planiram za početak uzeti:
-Matičnu ABIT, s. 775, Fatality FP-IN9 SLi, nVIDIA nForce 650i SLI, BUS 1066 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, 1Gbps, DDR 2, ATX 2
-Grafičku Gainward GeForce 8600GTS 512MB
Zanima me:
1.mogu li ove stare dijelove privremeno imati na novoj matičnoj, dok ne zamijenim sve za novo
2.Oduvijek koristim ATI, imao sam 9000PRO, i sada 9600XT. Nikad s njima problema, i dan danas prožvače novije igrice, može se pristojno clockat...Tražim od grafičke nešto u rangu GF8600GTS i Radeon HD2600XT. U svakoj recenziji i usporedbi dvaju modela, GeForce se pokazala puno bržom i stabilnijom, pogotovo Gainwardova verzija sa 512MB. Činjenica je da je nešto skuplja(1700kn), ali uvijek nailazim na komentar i zaključak da se HD2600XT jednostavno ne isplati, i da se više isplati dat još kojih 100-200 kn za puno bolju grafičku. Isto tako, da su nVidia driveri stabilniji i bolji od Catalysta, al o tome neznam niš, prvi glas mi je to. Skeptičan sam jer nisam nikad imao GeForce i nemam iskustva s njima, al činjenice su tu i pokazuju da 8600GTS "dere" HD2600XT u sve i jednom testu osim u 3D Marku, koji je ionako vrlo diskutabilan i upitan. Ne kupujem grafičku da bih imao ogroman score u 3D Marku, nego da mogu igrat nove igre(DX10).
3.Između AMD-a i Intela se ne dvoumim, Intel ide gore definitivno, samo nisam siguran dal sam dobru matičnu odabrao, dal podržava Intel il AMD.
4.Jel valja općenito šta ova matična? Nije skupa(nešto manje od 1000kn), pa neznam jel vrijedi šta.
5. Mogu li uz ovu postojeću memoriju stavit još 1GB memorije ali bržeg takta, ili moram tražit istog tipa, PC2100?
To je to otprilike, nisam baš neki stručnjak, pa neko ko mi može pomoć, nek malo prouči ovo i kaže što misli i hoće li to moći funkcionirati, da li se isplati uopće.
Ostatak konfe(HDD,proca,memorija...) će ić tek kasnije. Zasad mi je najbitnije graf. i matična. Trebam podršku za DX10 i za DualCore proce, a to moja matična ne podržava kolko znam.
Hvala!