Err malo o jeziku i tzv. "iritantnim" rijecima...
Ja sam poceo bauljati becpucima interneta i razno raznih chatova, jos davno, dok nisu postojale hrv. tipkovnice, a jos manje podrska za hrvatska sumnike.
Tad mnog od vas jos nisu ni znali drzat tastaturu, a neki se nisu ni rodili...
U to doba se se umijesto sumnika upotrebljavalo ono kaj se imalo, pa se pisalo umjesto Č ch, ccc, umjesto ć cc, umjesto š sh itd...
Mnogima danas je ostalo to u rukama, pa i dalje pishu na takav nachin.
Druga stvar, kod mene osobno, ja uvijek koirstim englesku tastaturu, cisto iz razloga jer mi je prakticnija od hrv. Prakticnija je iz tog razoga sto svigdje u svijetu se za odvajanje decimalnih mjesta koristi točka, jedino su nasi prepametni pa koriste zarez

tak da sav software s kojim radim je defaultno na točki a ne na zarezu. Jos jedna stvar zake je engl tastatura prakticnija, je to sto ima odlican raspored matematickih operatora, sto recimo ja cesto koristim, dok kod hrv. treba stiskat shift nebili se dobio matematicki znak...
Enivej engl mi je defaultna neda mi se svaki put mijenjat da bi na forumima pisao knizevnim jezikom....
Iskreno ne vidim razloga zasto bi bilo stetno, odnosno silovanje jezika, ak neko pise grafulja, ili procc, ili pozz ili takve neke "nove" rijeci.
Po meni je silovanje naseg jezika kad se nadju neki ljudi pa idu prevoditi sve moguce strucne rijeci s engleskog jezika, pa onda imas sranje
tipa ajmo svi sad govorit
mekušje umjesto softwarea i
očvršće umjesto hardwarea