Iako sam nedavno postao o zasebnoj audio konfiguraciji, došlo je do nekih novih mogućnosti pa ću najverojatnije iskombinirati rad s videom, audiom i ostalom multimedijom u jednu mašinu.
Namjena je ponajviše montaža, enkodiranje videa i velika pohrana podataka s ciljem da dobro izdrži sav pritisak rada 24/7 (a valjda bi mogla ako mi još gura ova P4 mašina nakon negdje 3 godine

). Čitajući preporuke složio sam si sljedeće.
Ploča:
Gigabyte P35-DQ6 (mislio sam DS4, ali razlika je 200kn pa ako je ovo nijansu bolje radije odvojim extra. Ima sve što mi treba iako se ne bih bunio na još sata portova

)
Procesor:
Intel Core 2 Duo E6750
Memorija:
4x Kingmax DDR2 1GB PC5300 (667MHz)
Napajanje:
CORSAIR 620W
Vjetrenjača za proc:
Thermaltake BigTyp VX (koliko sam shvatio ovo bi stalo na DQ6, a navodno je i dobro)
Kućište:
Big tower Chieftec BA-02B-B-B (sviđa mi se količina mjesta 5.25'' prostora koji bi se dao natofati sa još hardova

)
Optika:
Pioneer DVR-112DBK (imao sam oduvijek Pioneera pa mu vjerujem )
HDD-i:
WD Caviar 320 GB, WD3200AAKS ili Samsung 160gb (e sada to nisam siguran jel onaj preporučeni t166, ne piše baš po stranicama dućana gdje sam gledao) - uglavnom taj jedan kao sistemski. Iako, na starom kompu mi se još uvijek vrti Raptor 36gb star 2 godine a komp upaljen 24/7... ***ate sreće

Pa malo naginjem ka WD-u...
To mi ostavlja znači 7 sata portova koje bih kroz vrijeme napunio 500 gigabajticama. Za početak sam uz sistemski mislio uzeti isto ili WD (AAKS od 500 ne vidim baš po dućanima

) ili Samsungom, iako kod nas koliko ja znam nema t166 verzije. Tu se uglavnom zbunjujem
Za grafičku još moram malo meditirati jer sam glede nje limitiran zbog određenih programa koje koristim no nije bitno trenutno.
Ovo gore mi je negdje mislim oko 7 tisuća, otprilike tako negdje ciljam s budžetom, maksimalno 8 ukoliko netko ima neku bolju preporuku u svezi komponenti.
I to je ja mislim to. 100% sam nešto zaboravio, ali što se može kad volim pivu
Pozdrav i fala