Da stručan
Tko će ga znat. Gledam ti malo "Moj komp" opciju i nije da ti konfa puno troši. Manje od 200W u load-u sigurno, tako da sumnjam da je napajanje preslabo. Bilo bi puno jasnije kada bi izmjerio voltmetrom ili multimetrom napone na +12V.
Ako imaš frenda koji ima kojekakvo kvalitetnije napajanje, žicaj ga pa vidi.
Moj neki dojam je da te nešta koči. Jer ako ti na 340x8.5 (~2900Mhz) ide sa 1.375V stabilno, a sa 9.5x nemreš ~2800Mhz sa preko 1.4V (što se vidi u CPU-Z-u i nadam se da dobro pokazuje), onda je to, IMHO, BIOS u stilu da neće raditi jednako sa određenim kombinacijama množitelja procesora i djelitelja memorije. To dvoje najčešće radi probleme kod AM2 OC-anja.
Zato ja uvijek govorim ljudima da isprobaju Clockgen i OC-anje iz Windowsa. Tim načinom možemo puno odgovora dobiti, što radi probleme, a što ne. Naravno, podsjećam još jednom, Clockgen nije za 24/7 OC, već samo kao način da se zaobiđu problemi sa BIOS-om.
Eto ti najlaške moj primjer - iz BIOS-a nemrem bootat nikako 290x10, niti ikoju kombinaciju množitelja procesora sa HTT-om od 290Mhz.
Potom porihtavam u BIOS-u sve što mi je potrebno da bude komp stabilan prilikom OC-a u Windowsima (a što ne mogu mjenjati sa Clockgenom) - množitelj proca na 9, HT link na množitelj od 3x te djelitelj memorije 533 (jer znam da mi je memoriji rub na nekih 840Mhz).
Naravno i napone podesim na željene postavke
Odem u Windowse sa tim postavkama, BIOS naravno zapamti postavke i POST-a komp normalno i onda fino u Clockgenu nafrljim 321x9 i potom znam da mi je to neki max. procesora i da me matična kočila prije (opet velim, najvjerojatnije BIOS koji neće bootat iznad ~280Mhz, a nije da to ploča ne može)