View Single Post
Staro 25.09.2007., 18:23   #1
ivan99cro
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Škrta posla....molim pomoc za konf. :)

Daklem kupujem svoj prvi komp (od vlastitog novca imam vec jedan 7 godina) i odlucio sam ga kupiti u ADM-u zato jer sam tvrdoglav i tamo ja hoću i niko mi nis ne more. Molim dobre duše koje ovdje vise svaki dan (a i ja zapravo visim u zadnjih 2mjeseca)da pomognu u slaganju (vise kombiniranju konfe)konfiguracije za mene koju sam predocio ovako:
Budžet max 6500kn niti jedna lipe više jer jednostavno nemam (cigani u studentskom ne isplacuju vise samo manje )

Treba mi TIHA konfa, ne ono frikovski tiha ali kada sam sam u sobi u 3 ujutro a starci na 5 metara imaju sobu ne zelim kako iz napajanja puse ventilator (a valjda ste dobili sliku kaj ocu rec,i ne nemam za vodeno i ta sranja)
Netreba mi monitori,mis,tipkovnica,zvucnici.

Proc bi bio obavezno q6600 zato jer jos jednom ponavljam da sam gori od hercegovaca i zagoraca zajedno i tako sam JA odlucio (ozbiljno bez uvrede ikome) Matična bilo koja pozeljna gigabyteova, memorija min.2 gb, hard seagate 320gb minimalno, grafulja samo 8800 640mb niti jedna druga ne dolazi u obzir (ponavljamo prijasnje tocke(kojih zapravo nema :confused) posto su sve iste bitno mi je da ima sto vise godina garancije, napajanje obavezno kvalitetno i dostatno i sto je moguce tise (znaci fakat me na ovim feniksovim linkworld kineskim ili tajvanskim nervira kakou pusu (a i pocnu zujat kasnije).

Cooler za proc ista stvar ocu da bude super tih i da pristojno hladi
case obavezno thermaltake soprano vb1000bws jer mi se taj svidja makar znam da je antec p-nekoji super tih i da bi mi bolje doso ali samo ako netko ima ovog soprana i veli da stvara buku onda moze antec ali velim soprano mi se svidja i njega bih htio samo neznam koliko je bucan (na netu svi razlicito tumace buku,znam s***ano pitanje)
i naravno dvd toster bilo koji meni pase vase dobre zelje dobro dosle (trenutacno imam NEC i ok je).

Po racunalo se ide oko 15.10.cim lovica sjedne na racun jer sam jos jednom ponavljam djubre od covjeka i nedami se cekat crysis nego ocu imat pilu prije nego kaj on izade a da ga mogu igrat u lijepoj grafici :bang bang:
ako netko moze pomoc bio bih zahvalan ako prelazi budzet a onda cu se valjda morat strpit jos malo dok ne padnu cijene grafulja i proca.... ali velim fakat sam nestrpljiv.

I jos nesto imam ovaj maxadsl lan modem na starom kompu a cilj mi je uzet bezicni router ili kaj vec i dvije mrezne bezicen za u buducnosti blizoj dva kompa pa me zanima koja mi oprema treba i koju konkretno preporucate i prvenstveno najjeftiniju da stane u ovaj budzet po mogucnosti.....
inace ako mi jos mozete reci da li ce to radit kak spada ako je jedan komp blizu routera (ili kak se vec glavna zove) a drugi na katu nize u kuci...

PUNO HVALA SVIM JADNIM DUSAMA KOJIMA SE DADE ODGOVORIT OVOM JADNOM COVJEKU KOJI JE JEDVA DOCEKAO SVOJ PRVI (I OTPLACENI) KOMP.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 25.09.2007. u 23:56. Razlog: Dovedeno u donekle pregledno stanje.
ivan99cro je offline   Reply With Quote