imam i ja doma jedno oplo XD isto astru ali 99god 1.6 obični, 4vrata... Mrzim taj auto iz dan duše al to nije bitno, neda se on...
Sad nedavno sam radio veliki servis i mijenjao kočnice (90 000km) i sve dijelove sam sam pokupovao.
ulje original gm polusintetičko 5l 250kn
filter ulja 30kn
remen zubčasti 250kn
diskovi 500kn komplet (bendix)
pločice 275kn
-10% za cash = cca 1200kn
200kn posal kod lokalnog majstora kod kojeg sam dežural dok je to radil i pazil da kaj ne sfušari (inaće sve radim sam al zubčasti se još ne usudim sam mijenjat)... U ovlašteni servis neidem i gotovo. Ovako barem znam ak mi kaj kada prođe da sam si sam kriv i znam da sam kod svakog servisa uštedil hrpu para pa ću jednostavno taj dio kupit i zamijenit....
@pop; ecoteci su poznati po tome da troše ulje i to ni niš novog, sam ga češće prekontroliraš i nemš panike... (ima susjed isto astru g njegova je 16v - zajedno servisiramo ta naša vozila i njegov poprilično ždere ulja al i ima 230 000km)..
edit: ovo s cviljenjem u zavojima i kod kočenja; pakne ti imaju jedan limić koji se lako savine kod montaže i onda nakon nekog vremena počne malo strugat po rubu diska i prizvoit te iritirajuće zvukove. To možeš jednostavno pogledat sam moraš skinut gumu...