View Single Post
Staro 05.02.2004., 23:47   #3
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
ja ne bih sada kupovao napajanje za cijeli život.
razlozi:

1) SATA standard. ona napajanja koja imaju SATA power konektor(e) imaju po sadašnjem standardu. ove godine će se još barem 2 puta odlučivati o SATA i SATA II standardu, te standardu za eksterne uređaje i mogli bi se mjenjati i naponski konektori. za 2 godine će napajanja uglavnom imati SATA power konektore, a molexa će biti 2-4 komada (to pretpostavljam, nisam ziher)

2) kao što kažeš BTX standard. tejas procovi će navodno cuclat 150W. to ne znači da sadašnja napajanja neće biti dovoljna, ali vjerovatno će se desiti jedan brzi skok tako da bi standard mogao postati red veličine 600W - 700W pri čemu bi opet mjenjao napajanje.

3) cijena/kvaliteta. tagan je super. to svi kažu. sve 5. ali sada smo u poziciji kad su napajanja došla u modu, i sa svakim novim modelom nekog brand name napajanja dođe i neka nova funkcija. to će se valjda smiriti za godinu dana pa ćemo imati nekoliko super funkcija koje trenutno niti ne postoje.

da kupujem PSU, uzeo bih nešto što će držati godinu - godinu i pol. nikako za više. jedndostavno se tako poklopilo.

BTW. tako ja razmišljam. možda sam u krivu, ali ko voli nek izvoli.
horza je offline   Reply With Quote