View Single Post
Staro 24.09.2007., 12:26   #32
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Red face

Evo iskopao na stranici drzavnog inspektorata, C/P:

Citiraj:
Gospodarski inspektori Državnog inspektorata nadležni su za kontrolu radnog vremena ugostiteljskih objekata. Za prijave zbog buke (uključivo i mjerenje buke te poduzimanje mjera protiv prekršitelja) nadležna je Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva. Nadalje, za javni red i mir nadležna je policija, a radno vrijeme ugostiteljskih objekata prema tipu objekta propisuje i o njemu odlučuje nadležan ured Gradskog poglavarstva. Dakle, sanitarna inspekcija, MUP i gradski ured adrese su na koje građani trebaju uputiti svoje prigovore glede buke iz ugostiteljskih objekata.
Evo prijavio sam ih telefonom drzavnom inspektoratu, koji su rekli da ce ih posjetiti kada budu radili akciju u centru.

Zvao sam i sanitarnu inspekciju, no moram im se pismenim putem obratiti, ali mi je teta rekla da oni salju nekoga da provjeri dali oni imaju rijesene tehnicke preduvjete ili tak nest, pa onda ako nemaju da moraju prilagoditi i da ih oni prisile da to naprave. Pa onda oni idu mjeriti buku, i poduzimati mjere .
Uglavnom rekla mi je da to vlasnika kafica jako kosta mislim da je to ovo sta je greenfly rekao da kosta 10.000 € hihihi

@greenfly
pise da sanitarna inspekcija poduzima mjere, nadam se da to znaci da ih oni gone po sudovima. Kako god bilo ja za tako sto nemam vremena ni love.
Ako budu i mogli to odbaciti na sudovima makar ce se morati pojaviti na sudu, pa ce im prije ili kasnije dopizditi, ako ne meni nije problem dici slusalicu nazvati sve 3 ustanove.

Jos nesto sto mi je inspektorat rekao. Donesen je novi zakon koji kaficima dozvoljava da rade do ponoci, a Bandic (mamicu mu...) je dozvolio da kafici u staroj jezgri (dakle u mojoj ulici) smiju raditi i do 1h ujutro.

No onda mi je rekao da ako nisu napisali da rade do 1h da nemaju pravo raditi vec samo do onoliko koliko su naveli.

Eto sada mi je problem jer nesmijem zvati jer tko zna kad ce ovi izaci na teren u tu akciju...
raf je offline   Reply With Quote