e ovako ljudi trebao bi pomoc
trenutno imam dsl i to mi sljaka ko po putru e a razmisljam prec na udrugu ping (lokal wireless)
e sad zanima me dal je moguce slozit jedan komp da glumi internet servera
al opet da nije server u pravom smislu rijeci vec trebo bi mi nekaj tipa internet pristup za 3-4 kompa
situacija bi bila ovaka :
imam doma trenutno tri kompa i htio bi da na svakom mogu na net
trenutno imam neki losi svitch(switcs) i na nje je spojem siemens c 010 I i to sljaka posto sam ga preprogramiro da glumi routhera i to je dobro
e a mislim prec na wireless mrezu udruge ping to je jedna malo veca mreza sa odprilike 200 clanova sa serverom i pristupom na internet e a da bi to mogo koristit treba mi wireless lan kartica a da ih sada kupujem na kile mi nema smisla vec sam mislio slozit jedan komp konfe ovake: PentumII 350 MHz 512 Mb ram 3*SCSI 4,5 Gb i slozit mu wireles kojeg bi utiso i ono da mi radi po mijesec dana bez gasenja
e i kad bi to slozio spojio bi ga na switck ili cak routher pa da mogu sa ostala tri kompa preko njega ic na net i eventualno da ako bi jos koj komp prikopco pa da i on moze na net
zapravo ja bi slozio da to radi ko internet provider
zanima me moze li mi ko dat kakav savijet ili cak reca kao mi tu sta nebi valjalopa da neidem slagat a da mi poslije nece radit
molim pomoc
Unaprijed Hvala !!!!