Kako se bliži zima, sve je hladnije, pa me zanima kolika je preporučena minimalna temperatura prostora u kojem se nalazi kučište?
Naime, gledajući temperature komponenti, čini mi se da su poprilično niske. Temp CPU (Intel Core Quad Q6600) sve četiri jezgre u prosjeku oko 30 celzijevih. Matična Asus P5K Deluxe oko 26 celzijevih. 2 HDD Samsung 320gb oko 15 stupnjeva a u jutarnjim temperaturama čak i oko 10 celzijevih (Ovi hdd su inače poznati da su hladni, ali toliko neznam baš). Grafička 8800gtx na oko 55 celzijevih, pod opterečenjem oko 68 celzijevih.
Ljeti su temperature bile vrlo malo iznad, što se podrazumjeva.
Ali što je hladnije temperature će padati, pa se bojim da mi se prekonoći kada se spuste temperature na kakvih 10 stupnjeva u sobi, biti preniske za komp. Ionako su dosta niske, kučište ima 4x12mm ventilatora, i jedno 200mm, te na procesoru jedan, i vrlo dobro hladi (Antec 900). Bojim se da ne bi zimi otišle prenisko.
Kolika je optimalna, minimalna temperatura kompa koja se preporuča?
Netko ima problem da mu se komponente ne skure, a ja u strahu da mi se ne smrzne moj ljubimac...
Komp ima oko 4 mjeseca, i tek sada kada su se spustile temperature, skužio sam da su temperature komponenti sve niže i niže.