Pozdrav svima, imam jedan problem!
Imam trenutno maxtor 80gb pata, 2mb cache, radi super.
I sad ponovio sam se u Seagate 320gb sata2 16mb cache, i Bios ga prepozna i prepoznaju mi ga windowsi kako treba!
Ali kada pokrenem win xp pro instalaciju tada mi ga krivo prepozna kao hdd od 127gb i na tu particiju je nemoguce instalirat win, a naravno maxtor mi prepozna uredno(pri instalaciji win), znaci Seagate disk mi je vidljiv samo u biosu i u windowsima kao particija od 298GB u NTFS-u! Pretpostavljam da mi treba sata driver od maticne ploce ali je problem sto su soltekove stranice u banani, a na cd-u od maticne nema tih drivera!
Komp. p4HT northwood 2,6, 2*512ddr 400, 80gb maxtor(pata)2mb, i doticni novi Seagate!
MATICNA PLOCA:
Soltek SL-86SPE-L (na linku je slika maticne), ako neko ima takvu maticnu I DOTICNE SATA DRIVERE molim da se javi i pomogne mi u rjesavanju problema!
Vec dvije noci ne spavam i trazim ko budala, jedino sto sam nasao je
ich5(
r)
_(
raid)
_boot_disk.exe a to mi netreba, treba mi samo sata driver za 865 PE chipset! Svaka pomoc dobrodosla!

Nema sta nisam probao stavit na floppy disk i prilikom instalacije stisnem f6, ali mi jos nijedan nije prepoznao disk kako treba!
Unaprijed hvala! PS. jumper nisam skidao!