View Single Post
Staro 21.09.2007., 20:25   #22
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
[quote=ZMAJ;820111]samo bi htio napisati onima koji izbrijavaju da se napajanje cuje tek kad stavis uho na njega (naime to vidim cesto napisano) da ili imaju probleme sa usima ili im ostatak ventilatora/hdd-ova radi na full glasno pa zato ne cuju napajanje...

velika je razlika izmedu tiho i necujno...

Recimo da se donekle slažem sa tobom... no opet, ima tu puno aspekata za raspravu. Gledajući gole spece, imaš jednu sliku a istina je sasvim drugačija.
Naravno da ima različitih poimanja tihog... Nisu svi Radar pa da čuju travu kako raste, neki zalutaju u nepoznato pred monitorom i izgube osjećaj za sluh, njuh, disanje i biceps na desnoj ruci, neki žive u više a neki u manje glasnom stanu, kvartu, ledo škrinji itd. No poanta je, kako je već jednom bilo rečeno, da moraš dostić određen level (ne u igri), da bi ti zvuk compa počeo stvarati probleme i još jednu hardversku opsesiju za moddove ili trošenje love (tzv. ulaganje). Tako da kad pređeš sa Codegena, Smartboxa i slične bagre (a najčešće pogone konfu koju su roditelji platili u Vemilu na rate) na tzv. zvjer od napajanja (Lc power), just joking (recimo OCZ Powerstream 600W), shvatiš da su ti komponente zaaakon (naravno u istoj vemilovoj, samo uber modificiranoj kištri, sa posloženim ultra super new age nekoliko jezgri self geek made po tutorialu OCanim cool na tržnici nabavljenim), no da ti komp nadglasava susjedovu živčanu pudlicu, sestrine Spice girls i mješalicu za beton na gradilištu ispod prozora.
Tada krećeš u nabavku tišeg napajanja, promjeniš vent, obložiš case izolacijom, biraš komponente sa pasivnim hlađenjem, izgubiš svaki smisao za estetiku i pokoji prst, pokušaš osmislit učinkovito hlađenje pomoću tri komada paljene žice i lavorom vode sa četiri i pola kockice leda, završavaš, zašrafaš case (ili ga obljepiš izolirkom da reduciraš... nešto), pališ komp, monitor, uzimaš daljinac i... ...otfrljiš muziku.

Uf, koja digresija , htio sam samo reći da nas na forumu ima kao Rusa i to u veeelikom rasponu. U godinama i u kilaži. Naravno, ima nas različitih pa kao i što različito ulazimo kroz vrata, tako i različito čujemo. Neki se zalječu i u stupove hodajući. No realno je da smo ovdje svi ludi za hardverom, kao i na svim sličnim forumima diljem svjeta. I svugdje isto. Problem sa iritiranjem zvukova iz kućišta je čisto stanje svjesti koje dolazi sa vremenom i razinom razumijevanja... Kao i period neonki i cirkus ventilatora.
Ja osobno nisam patio na zvukove do prije godinu dana, dvije. Prije tog me držao period rezanja case-ova, ubacivanja hrpe 80mm ventova, neonki. Što je bio glasniji komp, činio mi se jači. - Čuj kak huči, sigurno vuče kaj ferguson, ne? -, a sad patim od škljocaja gumba za paljenje. To je tako. Relativno.

Sorry na spamu, rekao bih (još) nešto pametno no nemam što. Eh, da. Bolje da si uzeo 350W PNF, no razbijenom konju sa poklonjenim zubima se ne gleda u testise.
Kristijan_7 je offline   Reply With Quote