View Single Post
Staro 21.09.2007., 08:08   #345
MisterM
1oo1 NooB

MisterM's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Yoman Pregled postova
nerazumijem stoiz onog grafa tebe navodi na to da ce se ping povecat to je graf Brzinas obzirom na udaljenost???
ako mislis da ce se ping povecat zato kaj ce neko npr bit predaleko za brzinu koju ce imat (2 8 ili 16) onda instaliras net limiter i nadesneku granicu na kojoj nemas gubitak paketa i to je to bar ja tako mislim

edit: btw krades mi avatar ehe
Nisam napisao da kad pričam o povečanju onda pričam o brzinama večim od 4 Mbps/768 kbps.
Inače 1mbps je teoretski plafon uploada na bakru.
ADSL2+ je jako osjetljiv na stanje parice i udaljenost od centrale.
Ja na Amisu imam 4/768 i nije problem surfanje ili download nego pingovi. Povečanjem brzine sve ti leti ali i ping ide gore zbog povečanja propusnosti, druge modulacije, SN Margine i Line Attenuationa i još nekih stvari.
Te manje brzine rade na adsl1 tehnologiji koja nije tak osjetljiva. Problemi idu od 4 nagore ali samo za ping u igrama - sve drugo leti...
A prekidi zavise od stanja mreže od tebe do centrale - da su ti linije u zemlji ili u zraku i slično pa su podložne vremenskim nepogodama.
Stanje mreže ilitiga taj last mile problem - mogu oni do centrale dofurat i 40 Gbps vezu ako tebi bakar neda više nego može.....
Nije mi neka frka down nego up i ping - reko sam Amisu da bi uzeo i 24 Mbps kad to nebi značilo ping u nebo.
Dakle ako igraš online onda ti je neki deal - ovak boli te briga kad surfaš ili downlodaš.

Dakle kod večih brzina počinju problemi sa pingom i to je priča bakra i njegovog stanja - ostalo je OK ( ak vani nije oluja ).
Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment.
MisterM je offline