View Single Post
Staro 20.09.2007., 23:26   #59
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Jerry Pregled postova
Pokusavas biti duhovit ili stvarno imas neki link?
Zast mislis da je to nemoguce?
http://www.sun.com/desktop/products/graphics/fx3500/
http://www2.pny.com/support/media//F...r_Guide_v1.pdf

Citiraj:
Svakodnevno gledam kako studenti FSBa rade na X300 assembly od 150 partova u CATIA V5R16 i Wildfire 2 i stvarno ne znam o cemu vi fantazirate.
Ne kazem da to radi glatko ali ekipa uredno radi i predaje programe.
Obicna felga s kocnicom moze imat 150 partova, koji nisu komplicirani, samim time to ne spada pod veliki assembly, vec pod mali.
Kompleksnost sklopa ne ovisi samo o broju partova, vec i o samoj kompleksnosti partova.
Ponekad je dosta samo jedan part, koji je dovoljno kompliciran (model koji sadrzi puno Chanfera, Roundova, rebra, draftova, patterna, kompleksne geometrije, sagradjen od par tisuca featurea), da je nemoguce manipulirati s njime na ekranu, s obicnom gamerskom karticom...
S druge pak strane, sklopovi koji sadrze po par tisuca komada dijelova, su takodjer teski sklopovi, koji su pravi challenge za graficke kartice.

S obzirom da studenti na FSBu ne rade tako kompleksne modele, ove gore spomenute kartice su sasvim zadovoljavajuce...

Citiraj:
E sada, da li bi to ljepse izgledalo na grafi od 20k kn - nema sumnje, a da li je neophodno - ne!
Neophodno je i te kak.
Radio sam s sklopom koji je imao preko 100 000 dijelova i podsklopova, to na stroju s profi grafickom karticom; 3D Labs WildCat Realisam 500, s 512Mb memorije, a kartica ga nie mogla prozvakat u Master Repu (za one koji znaju s ProE-om), odnosno full prikaz cijelog sklopa je bio doslovno nemoguc.
Mogo sam ja otvoriti cijeli sklop s svim dijelovima, ali njega manipulacija je bila nemoguca, rotacija i zoomiranje je trajalo podosta, a nedaj boze da sam stavio WireFrame prikaz, tad sam glatko mogo otic na gablec.

Jos jednom, ovisno s cime se bavis, kolko kompleksne stvari radis, ili mislis raditi, kupuju se komponente...

daklem ako modeliras male do srednje kompleksne modele i sklopove, tad su dosta ili gamerske kartice softmodane, ili entry level to middle range profi kartice.
Za sve ostalo se kupuju high end profi graficke kartice...

Uvijek si izracunas trosak i sa kolko projekta ces si ga pokriti.

Rezime:

CPU - renderiranje, mehanicke analize
Memory: - mehanicke analize, ugodniji rad, renderiranje
Grafika: - prikaz i manipulacije modelima,