Citiraj:
Autor gnomisa
ne bih isao na taj saitek....isto sranje kao i x52 vulgaris..vjeruj mi to je moj fah...pogledaj na sturmovikovom forumu sto kazu za njega...dosta je lsoe kvalitete i cesto crkavaju..saitekovi forumi su puni nezadovoljnij vlasnika...takodjer non pro verzija ima prelagani otpor opruge a obe verzije su dosta neprecizne sto su pokazali i testovi ( www.saitek.ru) ...ironije radi Saitek Aviator koji kosta 300 kn je puno precizniji ali nema HOTAS i dolazi sa nesto manje kvalitetnom plastikom..i jako je lagan...najbolji HOTAS stick je CH fighterstick koji u austriji u mediamarktu kosta soma kuna + throttle soma kuna..al to je cijena velike preciznosti i odlicne kvalitete koja traje godinama...inace dan danas je najbolji stick stari Microsoft Sidewinder pro koji ima motore za progresivni otpor okretanju palice i jako je kvalitetan..hardcore simmeri ih masovno kupuju polovne preko ebaya u dobrom stanju 
ja sam Aviatora zakeljio na jednu staklenu podlogu pa nema problema sa pomicanjem a nabavit cu si polovan x45 throttle + novi trackir 4 pro....treba uzet i pedale pa si kompletan...najbolje su saitekove i kostaju oko 900 kn u algoritmu...
|
ok..što bi onda preporučio...trebam novi joystick i throttle. Pogotovo mi je važana preciznost throttlea...ma i joysticka naravno.
Imam ovaj od thrustmastera i katastrofa. Rudder mi ima lagani offset, a na thtottleu sam izgubio prvih 5% hoda.
Throttle kao ima IDLE poziciju 0-nekih 10% hoda i AFTERBURN 90-100% hoda.
Naravno, svaki put kada prelazim preko idle "rupe" (na toj točci) ručica zbog prvobitnog otpora odskoči i tu gubi na preciznosti. Takav je od kada sam ga kupio...užas. I svaki put kada pozicioniraš ručicu na određenu vrijednost, čim ga pustiš on se lagano vrati unatrag...cca 2%.
Stvarno se čudim za ovaj X52 pro...1400kn a kažeš da ne valja...
Ajde molim te preporuči vrlo kvalitetan joystick za letenje, a opet da me ne košta kao ovaj CH. Dao bi do nekih 1000kn za stick+throttle.