HDD - poželjni su brzina, tišina, izdržljivost i kapacitet, a sve to uz dobar omjer GB/kn
* preferiram Samsung ili Hitachi
* mogao bi odgovarati ovaj (ne znam šifru modela):
HDD SAMSUNG SpinPoint T166 320GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300 = 550 kn (ADM)
* prihvaćam i opciju 250 GB ako bi taj model bio pouzdaniji
* za prvo vrijeme mogla bih se snaći bez HDDa (imam Kubuntu Live CD i 2 eksterna HDDa), tako da npr. u proracun mozda moze upasti VGA, ako bi bila bolja od integrirane na predlozenoj MBO
Po nekoj gruboj računici, nešto u tom smislu cpu-mbo-ram-case-vga/hdd... dalo bi se složiti za ca 2000-2500 kn. Cijene sam gledala prema
www.nabava.net i
www.brrax.hr (neuvršten, ali zna biti super povoljnog)
Periferija - orijentacije radi (obzirom na MBO, VGA, napajanje, itd.); minimizirala sam potrošnju:
* monitor - imam: ADI 17'' CRT SXGA => ciljam na 19-22'' LCD WUXGA/WSXGA+ s DVI, itd.
* eksterni HDDi - 2x imam 3,5'' IDE, 160 GB + 8 GB
* optika - DVD pržilica - imam, eksterna
* printer - imam, Pixma iP3000 (USB 2.0) - slijedi Pixma iP4400
* redovno priključujem i iPod, fotku, PC kameru (via USB 2.0)
* mob (via Bluetooth)
* tipkovnica - uzet ću neku za 15-20 kn, ujedno će koristiti i za laptop poslije, zapravo pucam na "iskrivljenu", ergonomsku (npr. Chicony, oko 150 kn)
* miš - uzmem za 15-20 kn, a poslije optički do 100 kn
* zvučnici - do 50-100 kn, u perspektivi priključenje na liniju
* u perspektivi bi se još priključio projektor (možda, via VGA konektora), te eksterna zvučna, scanner, grafički tablet ili digitalna olovka... (sve via USB 2.0, ali ne nuzno istovremeno)
* camcorder (ne u narednih 6 mjeseci!)
Toliko za sada i unaprijed
hvala svima za trud i pomoc!!!