VGA - minimalno 128 MB, DDR2, DVI, TV-out
* kao što rekoh, za prvu ruku IMHO može integrirana (vidi pod MBO), minimalno na razini ATI x1300, 128 MB
* za neintegrirane:
o cijena do 500-600 kn, a ako ima smisla, razmislit ću o podizanju plafona
o bitne su mi performanse a ne marka - dakle nVidija ili ATI, svejedno
o nije prvenstveno za gaming, već za Adobe itd. (vidi kod namjene) - po meni bi rang ATI x1450 ili x1650 (ili dostojni noviji nasljednik) sasvim zadovoljio i za te aplikacije i za monitor tipa 17'' SXGA CRT, a moguće čak i u slučaju 19-22'' LCD WUXGA/WSXGA+
o ovdje sam našla podatak da je ATIjeva serija HD 2xxx cijela malo problematična, tako da bih to preskočila, i radije u perspektivi išla ili na GeForce ili na ATi x1950 Pro i sl., npr. kroz nekoliko mjeseci, kada budem uzimala novi monitor (19-22''), pogotovo ako (potencijalna) integrirana zadovolji
* preferiram aktivno hlađenje
* rezolucija - 1600x1200 (WSXGA+), WUXGA ili bolja (najviše obzirom na monitor 19-22'')
* HDMI? Do daljnjeg nebitan
* SLI/Crossfire? ako postoji i ima efekta na grafama do 1000 kn
* ovdje također nemam nekih prevelikih ideja glede modela...
Kućište - kakvo bi išlo uz ovo što sam navela?
po meni:
* mATX ili ATX, ovisno o ploči
* poželjno barem 1 USB konektor s prednje strane,
* može biti vertikalno, ili tipa Media Centar (horizontalno), bitnija je dobra ventilacija i slično
* LCD panel s prednje strane nije na odmet, znam da je korisno pratiti te podatke, ali mozda nije najnuznije - bude li tower, drzat cu pod stolom i necu svaki cas provjeravati
* znam da je bolje uzimati odvojeno, ali za prvu ruku može i kućište s napajanjem, a ako je cijena tu negdje, može i odvojeno
* nisam imuna na dobar dizajn - kada suzim izbor prema sadržaju i kvaliteti, unutar zadane cijene (ako nekoga zanima izbjegavam oštre linije, preferiram bijelu, plavu, srebrnu i slične boje (može i crna ako se ima što vidjeti)
Nasla sam neka zanimljiva, naznacit cu naknadno, ionako ovise o velicini MBO i slicno, ali pozdravljam preporuke.