CPU - dvojezgreni, box, manje grijanje, glede cachea preferiram 1 MB, ali za sve bitnije mi je efektivno nego deklarirano
* ciljam na AMD Athlon 64 x2 4000+ Brisbane, 65nm, npr.
AMD Athlon 64 X2 4000+ , socket AM2, BOX !, 65nm, 1024Kb cache, Brisbane, 2.1GHz = 503 kn (ADM)
* nadam se da je ovo gore serija ADA ili ADO, prihvaćam i seriju BE (pogotovo mi se svidja potrosnja od 45W)
* zašto ne 3600+ ili 4200+ - između ostaloga, jer mislim da ipak nešto dobijem za tih 70 kn extra, ali više od 500-560 kn radije bih uložila u RAM ili koju drugu komponentu, pretpostavljam da ću tako ukupno dobiti više nego da gađam 4400+ i slično
* zašto ne Intel? Osim cijene, eto, puklo me da si napokon uzmem AMD (dosad sam sve imala na Intelima, od Celerona do Centrina), pogotovo zbog toga što naginjem prema grafici. Ako dokazano bolja i povoljnija kombinacija bude za Intel (kojeg cu ionako imati uzmem li MB Pro), razmotrit ću
* bitno mi je da omogucuje da memorija ide na 800 Mhz, stoga sam svoj zahtjev spremna korigirati u pravcu AMDa koji zadovoljava taj uvjet
* kod nadogradnje, mislim da ću prvo dizati RAM, grafičku, hlađenje, ventilaciju i sl., a tek onda CPU
RAM - naravno, što više to bolje, ali ni sada ni ubuduće ne planiram ići više nego što mi trebati u tom trenutku i narednih 6 mjeseci
* pretpostavljam, idealno bi bilo 2 x 2GB, ili barem 2 GB
* za sada, nađoh:
DIMM DDR2 1 GB 800 MHz Kingmax Mars, 240pin , doživotno jamstvo, x1 = 217,22 kn, a x2 = 435,00 kn (Brrax)
* vidjeh preporuke za Kingmax PC-5300 1 GB, 667 Mhz (Ve-mil), ali mi se ovo čini kao isti model, i ne vidim svrhe 667 clockati na 800 Mhz kada je ovo već na 800 Mhz
* ideja je uzeti 1 GB, a ako ostane mjesta u proračunu, dodati još 1 isti keks i upariti, a poslije oba po potrebi zamijeniti s 2x 2 GB modelima (ili nekom boljom/bržom kombinacijom)