Citiraj:
Autor dugixy1
u hg šrotu sam dosad samo neke sitnice kupio, mislim da bi zapakirana roba trebala biti dobra, ali sam od frenda koji ima tamo također frenda koji radi u njihovom servisu, čuo da je to užas tko to sastavlja,uglavnom sami početnici ,puno ih dođe a da nemaju osnovnog znanja. neznam jel to još uvjek tako al nedavno sam saznao, zato mislim da je bolje sam sklopiti a bože moj pa nije to neka nauka.

|
To je zato što je početna plača vrlo mala cca 2500-3000kn, gdje će samo klinci to prihvatit, dok pravi stručnjaci i daleko iskusni ljudi, njima ne pada na pamet da počnu radit negdje za ispod 3500-4500kn u Servisu, jer znaju koliko vrijede.
Nažalost, poslodavci su najčešće plitki ljudi koji nemaju neku mudrost, i "jeftinije" im je zaposliti nekog malca koji će se učit i plaćat ga 2500-3000kn, nego profesionalca plaćat 5000kn.
Na van izgleda da je to bolje, ali to i je problem kod raznih direktora što im je bitno da je na van sve dobro, a ne gledaju da je korjan u qurcu.
Puno bi više pridobili i dobili da plaćaju 5000kn profesionalca, koji će znat em s ljudima, em s robom. Dobar glas, daleko se čuje, to nažalost svi direktori zaborave.
Citiraj:
Autor vlincx
... dok ja mislim a znam da sam ovdje dosta u pravu to da večina servisera uzimaju doma robu na testiranje pa malo nabace overclock i tako nešto spale i daju neispravnu robu oko koje ima poslije dosta natezanja.
|
Kaj zbilja misliš da mi serviseri to radimo???
Oni koji to rade, mislim da trebaju dobit doživotnu zabranu diranja hardware-a.
Uostalom, ako već radim u informatičkoj firmi, uzet ću si na REVERS što me zanima, istestirat i vratit u firmu, ne trebam "krast" krajnje korisnike i iživljavat se na njihovim komponentama, kad bez beda uzmem direkt iz skladišta što god poželim.
Citiraj:
Autor bedenko
čuj, ako si već dugo imao memoriju na njoj se vjerojatno nakupilo dosta prašine, tako da ćeš vjerojatno u tom slučaju moći prepoznati jel tvoja ili je nova? mislim da ju oni nikako ne mogu 100% očistiti ako se nakupi prašine
|
Morate znati da ako ti crkne memorija, i recimo odneseš je na reklamaciju, da NE TREBAŠ dobiti NOVU u zamjenu.
Možeš dobiti drugu zamjensku (RMA memoriju). Isto tako i s pločama, neki dobri proizvođači matičnih ploča, popravljaju svoje ploče, čiste, i vrate nazad. Ploča izgleda kao nova, a nije NOVA novcata.