View Single Post
Staro 18.09.2007., 00:13   #866
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Bender Pregled postova
A šta bi točno dobili uvođenjem jačih motora? Zar 350 km/h u Monzi prošli i 310 km/h u Spa ovog vikenda nije dosta?

S jačim motorima bi zaostatak malih momčadi bio još veći, gledali bi vozače kako se zabijaju u gume sa 300 umjesto 200 km/h, a možda bi imali priliku i vidjeti kako se bolid pri izlasku iz tunela u Monte Carlu lansira u publiku ili more.

Glavni razlog malog broja pretjecanja je kao što je vga killer rekao aerodinamika i teško praćenje bolida ispred u zavoju zbog gubitka downforce-a. Bilo je govora da bi se to moglo riješiti tako da stražnji spojler ima "rupu" u sredini, ali ne znam zašto se odustalo do toga.

Što se ograničenja broja okretaja tiče to ima smisla ako se gleda da se ide na rezanje troškova jer ako vrisne motor Kimiju ili Alonsu to za njiove momčadi predstavlja motor više-manje, dok sam prilično siguran da to nije tako u Spykeru, Super Aguriju i ostalim "malima".

Dakle, promjene pravila vezanih uz aerodinamiku, slickovi mogu i ne moraju i obavezno ukidanje TC bi sigurno unijeli puno više zanimljivosti u utrke.
tebi je 350kmph na takvoj stazi puno?
pa toliko idu neki ulicni auti !!!
ako formula nastavi ovakvim putem kao sad ovo nesto vise nikad nece biti vidjeno
http://www.youtube.com/watch?v=XxgHeqhMe9M

ajd molim te reci kako je v8 i njegovih 19krpm doprinjelo zanimljivosti f1?

znash kako najucinkovitije srezat troskove, ugasish momcad i to je to. 0 $ po sezoni.
i zadnje pitanje.
koliko je momcadi smanjilo budzet u 2007 u odnosu na 2006?
kada imash veca ogranicenja, veci su troskovi da dodjesh do napretka i to je valjda svima jasno.

F1 je elitni sport i tu nema mjesta za one koji nemaju novaca.

moja vizija zanimljive f1 je V10,slickovi,turbo, najosnovnija elektronika.
tu ce se ponovno pokazati najbolji vozaci, a ne ovi danasnji koji doslovno kruzaju stazom. ***ote, pa racunalo vozi za njega, on samo usmjerava.
danij3l je offline   Reply With Quote