ljudi evo jedne ozbiljne temice... vjerovatno ste upućeniji u to od mene, ali eto da napišem...
tvorac MyDoom.B se potpisao sa "Andy" i napisao "I'm just doing my job, nothing personal, sorry."
naravno, to samo po sebi ništa ne znači, ali moglo bi biti potvrda aktiviranja davno osnovane undergorund ekipe koja se bavi zagorčavanjem života velikim korporacijama (monopolistima) s ciljem smanjenja njihove dominacije.
eh sad... davno je isplivala sumnja u postojanje takve "organizacije" (pri tom ne mislim na ljubomorne klince, nego baš majstore koji djeluju organizirano), ali tada se nije obraćala pozornost na njih. nakon toga je cijela stvar zamrla.
u poslijednje vrijeme se pojavilo mnogo virusa/crva/svega koji unatoč povećanju sigurnosti interneta imaju nevjerovatnu uspješnost širenja. naravno, nameće se pitanje: je li se ova "organizacija" aktivirala? tajming pojave svih opasnih virusa/crva u 2003. godini je nevjerovatno precizan i cilj uglavnom nisu bili korisnici, već velike softverske firme, internet i mail provideri, te telefonske kompanije.
naravno da nitko od nas ne želi ovdje pisati što je i gdje čuo, ali zanima me vaše mišljenje.
revolucija, kriminal ili tračevi?