Citiraj:
Autor c-shadow
O ergonomiji ne mozemo govoriti ako se ne uzme cijela slika u obzir, tj. ako ne gledamo i druge stvari osim stola. Meni sse kad si podesim visina stolice i naslona za ruke taman poklapa s visinom ladice za tipkovnicu. Na starom stolu kojeg sam si rucno preradio sam izvadio pravu ladicu i stavio ovu montaznu za tipkovnicu i isto me dobro sluzilo.
|
Svakako da je stolac sastavni dio stola. Moj nije savršen (ima malo godina) ali je dovoljno reći da ga je koristio direktor ugledne tvrtke. A takvi likovi, kao što je poznato, kupuju samo najbolje. Ima jako visoki naslon, pa mogu i glavu nasloniti u položaju za igranje.
Dakle, podesim maslon za ruke i visinu stolca da bude dobar za ladicu tipkovnice. Onda su mi noge prenisko i previše skvrčene, a monitor... od ladice do radne površine 10 cm, onda još 15-20 do površine za monitor, pa visina stalka... moram malo odštemati plafon da to stane u sobu. moji vratni kralješci i koljena će to svakako znati cijeniti. Svaki dan će mi javljati koliko su sretni.
Ako podesim visinu stolca da bude prikladna monitoru, onda komotno mogu tipkati nogama. Vratni i križni kralješci će vrištati od sreće.
Trenutno mi stol nije savršen. monitori su previsoko jer ne mogu modešavati njihovu visinu, niti mogu skinuti stalak. A stolac je prenisko jer je podešen za igranje. Zavalim se, stavim noge na subwoofer (što mu je jedina korisna funkcija) i naslonim glavu, pa gledam ravno u monitor. Dobro za igranje, katastrofa za rad. povisivanjem stolca dobivam setup za rad, ali se ne mogu zavaliti.
Uglavnom, nije savršeno. Čak niti monitori nisu iste visine. Nisu isti a jedan je kod mene samo na posudbi. Rijetko je kod mene sve kako treba. Uvijek imam tuđeg hardwarea koji se testira, gušta ili sl. Komp mi je na stolu jer stalno nešto mijenjam i isprobavam. I još je otvoren jer mi se ne da 2 puta dnevno otvarati ga. I tome dodaj more žica. Nije lijepo pa ništa niti od slika. Nema smisla. U zadnje vrijeme mi komp služi samo za PCE, mail i CoD2. I to rijetko, što je objašnjeno u threadu malo niže u svaštari.
Dobio sam hardware koji je nekompatibilan sa bilo čime, nema turn off opciju, BIOS se može podesiti samo na jedan način, a to je svakog trenutka drugačiji (ostalo rezultira paljenjem piezzo sirene), OS je bugovitiji od Windowsa, patcheva ima milion ali nisu svi dobri, nema automatic update, support je očajan, nema firewalla koji djeluje, system restore ne postoji, troši previše energije, napajanje se previše grije i jedva je dovoljno, procesor raadi na 100% samo za ispravljanje bugova i pravodobno paljenje sirene. Ali su driveri savršeni i obožavam ga. Trenutno ima 13 dana i piezzo sirena je dosegla svoj maksimum rada.