View Single Post
Staro 16.09.2007., 23:11   #8
dugixy1
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
bitno je na pumpi ono hmax tj. na kolku visinu pumpa moze napumpat vodu, ovo ostalo je manje vise nebitno, iako je dobro da je i veci protok. hmax je bitan jer svaki element vodenog stvara otpor u sustavu, a pumpa onda mora taj otpor svladati, ak je slaba pumpa moze se dogoditi da nece uopce tjerat vodu, jer je otpor prevelik.

original tekucina je ok, a inace ja koristim zalman tekucinu protiv korozije i obicnu destiliranu vodu

e da za rashladenje tekucine, preporucam da pricekas malo zimu, izneses komp na balkon i to je to. inace ako ce temperaturna amplituda (t(zrak)-t(tekucina)) biti dovoljno velika, a rel. vlaga u zraku velika onda ce doci do kondenzacije vode na bloku i kapanja pa treba izolirat dio di su blokovi. to je ako mislis stavljat leda i sustav ili bilo koji nacin kad je tekucina jedne temperature a okolina druge, vece temperature. ali kad je cijeli sistem na jednoj temperaturi onda logicno nece biti toga. tako sam ja imao u planu cijeli komp preselit u frizider mali neki i tak ga drzat, samo zice van, al nemrem nac nigdje mali fridge (necu novi naravno)

misliš da bi razlika u temp ,npr doma 18 a temp vode sa ledom oko 0 ,(znači razlika je 18 stepeni) bila dovoljno velika da dođe do kondezacije. ja sam mislio da do nje dolazi pri extremnim razlikama u temp ,nekako mi se 18 stepeni razlike ne čini veliko ali ovo pitam zato što neznam i to je moje nagađanje. kad idem još blok izolirati jel samo na spojevima se radi izolacija ili treba i po matičnoj, neznam gdje točno počne puštati?

hvala na pomoči

dugixy1 je offline   Reply With Quote