View Single Post
Staro 16.09.2007., 20:25   #83
Racker_CRO
Silent killer
Moj komp

Racker_CRO's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Imaju itekako...

Razmisli - što je napajanje toplije to više treba propuha napravit sa ostalim ventovima da ga se rastereti, jer onda menje vrućeg zraka mora ono preko sebe izbacivati... Jel tako?

Npr moj dual fan cheftec je dosta tih jer on zapravo ništa niti ne izbacuje preko sebe osim zrak samo za svoje vlastito hlađenje - ostatak rade drugi ventovi na ceseu...
Baš sam raskopao napajanje da vidim gdje ima sondu. Nalazi se na dnu kod ventilatora. Obično su mi napajanja imala vent odozada pa nisam obraćao pažnju. Ovo ima 12cm vent na dnu i uzima zrak koji ide iz kućišta (točnije od procesora) i uvlači ga unutra i kroz stražnju stranu baca van. Kad bolje razmislim fakat ima smisla. Doduše nisam na to obračao pažnju jer su mi kante uvijek složene tako da imaju dobru cirkulaciju zraka i da su "hladna". Za sad me jedino ždere grafulja koja je stalno na 60C u idle . Ali sutra idem u links pokupiti zalmana pa da vidim nakon toga , a i uzeo sam coolermaster tlf-s12-eb 12cm za stražnju stranu jer ovo tt-ovo jedva da svijetli od kad sam spojio na slabiji napon. Izgleda da jačina dioda ovisi o brzini vrtnje/naponu dok kod cm-a svijetle istom jačinom.

Pozz.

Case: ThermalTake Shark VA7000BWA -> ulaz: 1x120mm BlueLed izlaz: 1x120mm BlueLed

PSU: Corsair CX-750M Modular @ Blazer UPS 600VA

MBO: Gigabyte GA990FXA-D3

CPU: AMD FX 6100 Black Edition @ 3300 MHz -> cooler: Scythe Zipang 2

RAM: 4x 4GB Corsair XMS3 1600MHz

VGA: Sapphire HD7870 2GB GDDR5 GHz Edition

HDD: Patriot Pyro SSD 120GB

HDD: Seagate 1TB SGT-ST1000DM003 SATA 6

DVD±RW: LD DVDRW

DVD±RW: LG BlueRay BE06LU10

I/O units

Monitor: LG 25UM58-P 21:9 IPS LED

Keyboard & Mouse: Logitech MK710