View Single Post
Staro 16.09.2007., 13:15   #50
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Sinoc sam ga ubacio, ali nisam htio odmah nista pisat dok ne steknem neke druge dojmove osim inicijalnih.

Uglavnom, prvo sto sam primjetio je zaseban P4 12V konektor, a zaseban 8-pinski EPS. U specifikacijama pise da je ovaj EPS detachable, ali ocito je stvar ista kao na HX seriji. Pozitivno ili negativno? Meni je svejedno.

Dalje, napajanje jako ozbiljno izgleda (kompletno crno, moze se napipat farba kako je spricano kompresorom), vrlo, VRLO dugi kablovi, 60-80cm, koji su uz to svi oklopljeni. Obzirom da koristim samo 2xSATA, 1xmolex, 1xPCI-E, 1xP4 i glavni 24-pinski, ostale sam zboksao iznad DVD-prze. Napajanje nije nesto posebno tesko, tezi je bio Chieftec, ali ovdje je tezina mala jer velika efikasnost ne trazi velike HS-ove. S druge strane, aktivni PFC je laksi od pasivnog.

Napajanje je tiho, tise od starog Chieftec-a, ALI se malko cuje brujanje ventilatora, doslovce brujanje. No tek kad primaknem glavu, inace se uopce ne cuje. Ventilator se jedva vrti, i prilikom opterecenja i inace. Moglo bi se rec da je napajanje prakticki pasivno. Zrak koji iz njega izlazi (odnosno ne izlazi) je prilicno topao, sto ne cudi jer kako rekoh vent jedva ista puse. Ne znam kakva je situacija prilikom opterecenja preko 200 ili 250W. Na SPCR su reki da vent ubrza nakon 300W opterecenja, mada u Corsairovim specifikacijama pise da ubrza (i to prilicno strelovito) tek nakon 400W. Ne zelim ni zamislit koliko bi se zagrijalo u slucaju da je optereceno sa nekih 350W i pri ovako slabom propuhu venta. Tako da vjerujem SPCR-u.

Naponi? Nemam cim mjerit, ali obzirom na konfu koju imam, uopce ne sumnjam da su rock-solid. Ovo napajanje ne koristi ni 30% svoje snage.

Bottom line: napajanje je jako dobra kupnja za ovih 530kn. Kako sam vec negdje gore rekao, da nije izasao ovaj Cors, jos bih imao Chieftec-a Deltu u kompu. Velika efikasnost, manufactured by Seasonic, dugi, sleevani kablovi, pregrst konektora (6xmolex, 6xSATA, 2xfloppy, 1xPCI-E, EPS, P4), vrlo duga garancija (5 godina), niska buka (kako rekoh, jedino se, mada jako malo, cuju lezajevi ADDA venta), 396W na 12V...

Ne mogu nac nijednu manu napajanju. Nekima ce mozda biti to sto nije modularno. Meni osobno to ne smeta nimalo.
SRV je offline   Reply With Quote