Citiraj:
Autor armus
Pokusao sam vise puta bezuspjesno vratiti CPU u socket s tim da cooler ostane na njemu. Na kraju sam se ipak odlucio odlijepiti CPU sa coolera.
|
Po slici i veličini coolera vidim da nema teorije da si mogao otključat socket i sa dignutom polugicom vratiti ga zajedno unutra,što je pak najbolji način za odlomiti koji pin i trajno s***ati proc.Govorim iz iskustva,moj glupi brat je isto pokušavao,ovako ide priča.Početkom kolovoza sam ja otišao radit,glupson je bio na moru.Kada se on vratio,ja sam još uvijek radio,a pošto ja imam nešto bolje komponente on je moje odsustvo iskoristio i sve komponente osim matične,proca(kako sam ja mislio) i napajanja izvadio i pospajao kod sebe.Ja sam u međuvremenu stigao,a tagan iz siga mi je bio izgorio te sam nabavio novo napajanje.Dođem doma,pospajam sve,upalim,komp stoji-ni do boot screena nije došao.Tako dva,tri puta,vadim priručnik od matične da vidim jer DFi NF4 UT-D ima četiri diagnostic lep lampice.Sve četiri su radile,znači nije ni proc očitao.Raskopaj sve,uhvatim za cooler-tada već proc nije radio cca. 40 dana,kad izleti CPU zaljepljen na njega.Pasta je bila AS5.WTF,mislim,pogledam dolje kad pinovi kao klavijature,isavijano prema slobodnoj procjeni 10-15 komada.Sad pouzdano znam da se pinovi nemogu saviti prema unutra od izvlačenja,naravno brat kaže nije on.Tri i po sata sam ja pinove ravnao nježno čačkalicom da uopće mogu staviti u socket CPU,jer naravno onakav ne ide.Bila je skoro ponoć kad sam uspio,tri četiri puta tako zaključao socket da ih on ispravi i sada radi kao singerica.Inače je to jako osjetljiv posao da ih ti kada su već savinuti ne s***eš izravnavajući,tako da izvučeš pouku iz ovoga i niti ne pokušavaš više sve skupa vratiti...
Kao zaključak priče,idući dan sam ja to zajapuren ispričao staroj,ona je bila zadužila za potrebe svog doktorata komp na faksu,na kojem se brat iživljavao kada je ona završila,raskopavao,cirkuso i sranja radio,bez da se ikada prethodno susreo s manualom od matične ili nekim recimo how-to vodičem o sastavljanju računala,pa makar bio iz pcplaya.Da potvrdi moje sumnje,jer nije bio nitko drugi,osim da su se usred izgaranja PSUa pinovi savinuli,ili da je pokojni član obitelji ustao iz groba i to učinio,stara je rekla kako je i serviser na fakultetu na celeru s478 isto ravnao pinove poslje njegove torture..Tako da je krivac pronađen,a bočna stranica odsad zaključana dok su ključevi na terenu kod mene
Inače,ja sam pastu fenom topio dok nježno pokretima u smjeru kazaljke nisam uspio odvojiti proc od coolera.Jesi probao uopće topiti prije struganja,da se nije radilo o nekoj vrsti žvake koju proizvođači vole isporučiti?