View Single Post
Staro 14.09.2007., 15:12   #1
laranik
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
Intel konfa do cca 7k

Bok svima!
Evo jucer sam dobio na dar novu:
-maticnu ASUS STRIKER EXTREME(sa njom se dobije zvucna kartica,koliko sam vidio?)
-monitor Samsung 931c(nisan nasao review na niti jednom domacem siteu ali postoji,covjek ga je kupio na promociji u Singaporeu)
Sada kada vec imam takvu maticnu,bilo bi steka drzati je u ormaru pa ako neko moze napraviti neku preporuku?
Pc ce biti za brata 13 godina,igra wow i sve te druge naslove,filmovi,muzika..
Vjerujem da ce dosta raditi,i glasnoca je dosta vazna,tih rad mi ce biti od vaznosti.
Spreman sam i povecati budjet za neko prostrano kuciste,pasivne hladnjake,bilo sto samo da je tiho!
Eto,nadam se da sam napisao sve bitno,molim neciju pomoc pri odabiru
ostalih kopmonenti?

Evo sam malo pronjuskao,najvise me muci ram i graficka.
Vidim da se uglavnom hvali Crucial Ballistix,ja i nisan bas teski overcloker,tako da se sam uvjek volio corsair zbog garancije(dozivotne),ali vise i neznan da li to vrijedi i dalje.Ova Ballilistix je preisplativa ako gledam cijenu.Neko koji model da uzmem
PC6400 ili 8500.jeli bolje da pise 4.0-4-4-12 @ 2.2V ili 5.0-5-5-15.Voltaza jeli bolja vise ili manje?

Kuciste sam odabrao Antec P180B(jer pise da dolazi sa par tihih zalman ventilatora,tihi rad je na 1 mjestu)
Znaci najvise mi treba neka dobra graficka koja podrzava directx10 i da ne zuji?
Cekam uz i hvala

Zadnje izmijenjeno od: laranik. 14.09.2007. u 17:22. Razlog: nove informacije
laranik je offline   Reply With Quote