View Single Post
Staro 14.09.2007., 01:30   #5
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
hm...
kaj se tice igri...znam za zadnji Quake i Doom(koje sam prolazio kad sam nabavio terratecove 5.1 zvucnike)...
na zvucnoj je bilo namjesteno 5.1.(audigy2zs)
dakle, kad sam u IGRI namjestio STEREO onda je zvucna davala signal samo na prednja dva zvucnika(+sub) a dok sam to stavio na SURROUND onda se se culi i zvukovi sa centra i zadnja dva zvucnika, i to poprilicno odvojeni. dakle, postoji sansa da programeri programiraju igru na taj nacin da i zvuk bacaju u 3D...tj. da odvajaju kanale. ovo nije DD niti DTS. problem je da u filmovima imas kontinuirani signal koji tece sa vremenom, dok u igrama toga nema...pretezito je sve na prednjim zvucnicim(ok, i na subu). dakle, za pravi surround u igri programeri bi trebali sami rasporediti zvuk na ostale kanale, a to niti ja sam ne znam da li rade.
...to sve moze biti(a i je) stereo signal koji H/SW dekoderi bacaju u taj famozni Dolby Pro Logic(2) i ti onda iz igre cujes pomocu modulacije prednja dva jos dodatnih 4 ili kaj vec pozelis. uglavnom, u oba slucaja je tak svejedno da li imas dodatni koder ili neku zvucnu kad te sve stvari obavljaju vise/manje isti kujac...syss ti je lijepo rekao za onboard zvucnu, imas SPIDF preko cega spojis DD dekoder i imas to o cemu govoris.

kaj se tice DTS-a i DD-a...koliko ja znam to su iskljucivo 6-kanalni formati za filmove i kao takvi ne postoje u igrama...nisam nigdje vidio igru sa njima...a sa DPL2 jesam, cak i na PS2, i to radi jako dobro.

btw, "creative consumer smece" radi bas onoliko koliko ga platis. ova tvoja karta mi je nekako malo pre-jeftina, ako zelis bas neku bolju kvalitetu.

pozz

gamer je offline   Reply With Quote