Evo o cemu se radi. Imao sam instalirane 32-bitne XP (na f: particiji) i 64-bitnu Vistu (na c: ). Dual-boot opcija je radila, sve 5. Medjutim kako sam shebao Vista, tako sam prije 3 dana stavio frisku instalaciju 64x Viste (opet na C: particiju, umjesto starih). Medjutim kako sam to napravio, nakon BIOS-a odmah je uslijedila Vista, bez dual-boot opcije da me pita izbor Vista/XP.
Da puno ne duljim, probao sam sve sto je moguce da boot-am XP ali neuspjesno:
1. Programi poput EasyBCD 1.7 i VistaBootPro ne pomazu... (odnosno pomogli su mi da makar napravim onaj Dual-boot izbornik nakon BIOS-a gdje me pita dal zelim Vistu ili "Earlier Version of Windows", ali tad mi se javi Error:
Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause...
File: \NTLDR
Status: 0XC000000F
Info: The selected entry could not be loaded because it is missing or corrupt.")
2. Manualno igranje i podesavanje parametara kroz cmd (X:\Boot\Bootsect.exe /NT52 All, X:\Windows\system32\Bcdedit /set {ntldr} device partition=x:... itd... NULA BODOVA)
3. Probao sam popravit boot kroz Vista repair opciju koja se nalazi na DVD-u neposredno prije odabira instalacije novog sustava... nista
4. Onda sam u jednom trenu skuzio da na F: particiji (gdje su XP-i) nemam "NTDETECT.COM, NTLDR i boot.ini", pa sam ih kopirao sa XP CD-a i stavio na F: particiju, dok sam boot.ini sam napravio. Tu se desila jedna zanimljiva stvar. Nakon sto sam kroz VistaBootPRO program stavio parametar da mi se na F: particiji nalazi Windows XP, restartao sam kompi kad mi je dosao izbornik izabrao sam XP i komp se instant restartao... i tako u nedogled... dok opcija za Vistu normalno radi... Ako bi te fajlove izbrisao ili pak preselio na C: particiju (gdje je Vista), javi mi se onaj klasicni error koji mi se konstantno pali:
"Windows failed to start..."
- Zbilja trebam pomoc. Vista mi nije vazna, na XP-u mi je brdo stvari, pogotovo na Desktopu. Programi koji mi "vise" u pol dovrsena posla, sifre... ma sve... reinstalacija windowsa mi jednostavno nije opcija... Pomagajte ako neko zna...