Neznam kako da vam svima covijek kaze da serete bezveze a da se ne uvrijedite?
OK, Microsoft ima groznu politiku koja tezi apsolutno monopolu. Kada je IBM drzao (inace APSOLUTAN) monopol na diskove, nitko se nije bunio ili mrzio IBM, vec je svatko htio imati IBM disk u svom kompu.
ALI, koliko got svi vi pljuvali po Microsoftu, i dalje vas minimalno 90% koristite Windowse i MS Office. Zasto? Pa prijedjite na Linux/MacOS/Unix/OS2/BeOS ili sto vec. Nitko vam ne brani. Aha, nebi mogli igrati toliki broj raznovrsnih igara? Pa kupite si XBox/PS2/GameCube.
Idemo dalje. Zasto su MS aplikacije toliko dobre (htjeli mi to priznati ili ne)? Oni (zacudo) imaju apsolutno najbolje programere. Npr, svi briju po mp3, ali htjeli mi to priznati ili ne, wma je nekoliko puta bolji format za kodiranje pjesama. Aha, nebi ih mogli na cemu slusati? Ma dajte, molim vas, WinAMP ima podrsku za wma vec cijelu vjecnost. Ne bi mogli raditi AudioCDe iz wma? I za Nero postoji wma plug-in.
Osobno na poslu koristim IE6 i Mozillu 1.1, i htio ja to priznati ili ne, IE6 je bolji. Zasto? Na Mozilli se sasvim dovoljno cesto desavaju raspadanja stranica da iritira, dok IE6 ne pati od tih problema. Sada cese netko pametan javiti da je to zato sto su ionako vecina stranica radjena prvenstveno za IE? I, gdje ces jaci argument za koristenje IEa?