View Single Post
Staro 11.09.2007., 19:26   #1
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Router+torrent problem

Pozdrav.

Imam ELCON 2253EU modem (od T-Coma) i EDIMAX BR 6104K router. Na router+modem sam spojio komp i dreambox (receiver) na internet, i sve je radilo super mjesec dana.

Jučer sam odlučio nešto skinuti sa interneta preko torrenta, ubacio sam 6-7 torrenta u uTorrent i krenuo na skidanje. Nakon 20tak minuta router me je izbacio sa interneta, pojavi se balončić dole u kojem piše "a network cable is unplugged" i prekrižena dva kompa (kao da sam ištekao router), i nakon pola minute opet se spoji i sve radi sljedećih 10-20 minuta kada se postupak ponavlja ukrug ...

E sad, meni nije jasno zbog čega se to dešava? Da li je router preopterečen sa torrentima, jer sve super radi dokle god ne palim neki torrent client (probao sam uTorrent i BitComet). Brzina interneta je 5Mbits, 4Mbits sam stavio maksimalnu brzinu za torrente i 1Mbits sam ostavio za rad dreamboxa. U čemu je problem? Da li dolazi do zagušenja u routeru zbog tih par aktivnih torrenta pa se zato on sam isključuje? Može li se kako to podesit u routeru da radi kako spada?
jacobbb je offline   Reply With Quote