11.09.2007., 10:25
|
|
destabilizator provokator
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Autor un4given_2
Dakle govorim iz vlastitog iskustva, kao amateru i osobi koja pretpostavljam nece imati u jednoj sceni vise od 1000000 poligona, 8800 bi trebala sasvim zadovoljiti tvoje potrebe, a ako i ikad tvoj projekt premasi tu brojku i bude toliko kompleksan uvijek mozes sakriti dio objekta u viewportu! Ono najvaznije na sto bi trebao obratiti pozornost je procesor, dakle 4 jezgre, jer barem koliko sam ja upoznat jer sam 99% vremena radio u 3d studiu i on odlicno iskoristava visejezgrene sustave. Druga stavka je RAM, i tu je jednostavna racunica, sto vise i brze to bolje. dakle ne opterecuj se toliko grafikom jer ti uvijek mozes utjecati koliko ces poligona imati u viewportu, i time rasteretiti graficku karticu, ako ikad i dode do toga.
|
u biti to je tako ko što ti govoriš, ako ti zapinje, uvijek možeš smanjiti broj poligona, no mislim da kod mene ne bi to trebao biti problem s obzirom na kompleksnost zadataka koje radim, to su uglavnom arhitektonski modeli, s tim da velik broj modela u detaljima zna nekad stvoriti problem, to se da lako riješiti isključenjem iz viewporta
|
|
|