Monolit je ziv! "It's aliiiiveeeee!" (c) Boris Karloff (r) 1932.
Pobacane sve komponente, prikopcano i djelomicno sredjeno kablovinje. Jos nije sve gotovo, jer me jos ceka zavrsno sredjivanje sitnicu iznutra i izvana, kao i zavrsetak vrata. Za sada potenciometri vise u zraku (i griju se nemilo, ne znam sto cu s njima...), kroz rupe u vratima. Detaljnije objasnjenje na kraju posta.
Mozda je do paste, a mozda je i do malo drukcijeg nacina montaze, ali temp. su pale za 2-3 C po jezgri. Prije sam izmedju baze i nosaca stavio par slojeva kartona, sve skupa cca. 2-3 mm, dok je sada oko 3mm debeli komad tvrde gume. Prije je bila AS Ceramique (stara par godina, mozda je i to faktor), sada je Zalman STG-1. Za sada, pasta ostaje. Zadovoljan sam.
Slike (znam da je to najinteresantniji dio).
Prvo, gornja komora:

Donja komora, poznata po svojoj zakrcenosti na stock P180:

Tuto kompleto:

To-do lista:
1. srediti sitnice oko ploce - kablove prednjeg panela (reset, I/O...), USBa i Firewirea.
2. sprovesti kabel za cooler buduce jace grafe (u planu je 8800 GTS/GTX, ali to ce malo pocekati) do razvodnika kablova, u 3,5" slotu.
3. zavrsiti prednja vrata - pleksi prozori su izrezani, samo trebam nabaviti crnu foliju i to poljepiti, te montirati na vrata; pricvrstiti i urediti potenciometre i njihove kablove.
4. zamjeniti prednje crvene ventove - ovi Xsilence su preglasni, a kad ih smanjim potenciometrom, smanjuje se i intenzitet svjetla.
5. moram smisliti sto cu s bocnim prozorom - da li da ga uopce rezem, i u kojem obliku (takodjer bi stavio crnu foliju na pleksi), ili ostavim sve stock.
6. neki front panel, tipa Zalmana MFC2 ili nekog USB LCD-a.
Toliko za sada, najvjerojatnije slijedeci vikend ce slijedeci update.