Citiraj:
Autor tigman
gledaj ti si sa "pješke" na magarca...
tebi s ečini čudo...ali ja sam probao raditi ozbiljne stvari i odmah u roku par sati zaključio...traži dalje, i uzeo 22" Philipsa poslje malog odmjeravanja između njih...
jednostavno Samcungi niti imaju boje, niti su ugodni oku... a o kutu vidljivosti da ne govorim...
|
Mislim da su 22'' i 24'' monitori neusporedivi, gledajući općenitu veličinu, kao i max. rezoluciju, tako da mi i nije baš jasno zašto si to dvoje išao direktno uspoređivati....
Naime, 24'' Samsung mi je bio zbilja prevelik, te sam ga zamijenio za 22'' Samsung 226BW. Jednostavno sam shvatio mi ne treba tolika prostranost, a i soma KN razlika je poprilična svota za mene, pa sam se ipak skrasio s manjim modelom, dok ću novac radije iskoristiti za nešto što mi zbilja treba.
Što se tiče kvalitete prikaza između modela 245B i 226BW, moram priznati da 245B ima bolju sliku. Mislim da je to posljedica bolje rezolucije, ali i mog subjektivnog dojma, jer mi se čini da je 245B došao daleko bolje tvornički kalibriran nego 226BW, kojeg još nisam ni izbliza podesio kako želim.
Kutevi su znatno bolji kod 24'' modela (pogotovo lijevo-desno), a puno znači i mogućnost podešavanja po visini.
226BW ima dosta izraženije izbijanje osvjetljenja (već toliko puta viđeno uz gornji i donji rub), dok je 245B imao jedva primjetno lagano izbijanje samo uz desni rub.
Mrtve pixele sam tražio pomoću programa Dead Pixel Buddy, i nisam ih našao niti na jednom modelu.
Kako sam već ranije napomenuo, 245B mi je djelovao zbilja monstruozno velik, što je također moj subjektivni dojam. Nekima zasigurno treba toliki prostor, pa će im ulaganje od soma KN više vrlo vjerojatno biti (relativno) lakše dati za puno više prostora.
226BW mi djeluje estetski znatno privlačnije za jedan monitor jer je u svim pogledima puno manji (čak i previše manji s obzirom da se radi o "samo" 2'' razlike).
Svakom tko se dvoumi između ta dva modela bih preporučio da si obavezno pogledaju kako im oba izgledaju u samom OS-u na svojim nativnim rezolucijama, jer je teško zamisliti kako izgleda 1920x1200, pogotovo ako prelazite s nekakvog CRT-a.... Iskreno niti jedan dućan mi nije omogućio da vidim 245B u akciji, pa sam ga stoga na neki način uzeo "napamet". U Metro-u je izloženo gro modela, ali problem je u tome što su svi spojeni na jedan komp, i rade na najmanjoj rezoluciji, što jako može zavarati potencijalne kupce koji se prije nikada nisu susreli s takvim modelima i rezolucijama.