View Single Post
Staro 09.09.2007., 00:55   #1
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Red face Imam novu makinu + ideja

Dakle, makina je:

Asus P/I-P55T2P4S (zajedno s 11bitnim TAG SRAM-om, da mogu cacheirati 512MB umjesto 64MB)
Pentium MMX 200MHz
160MB EDO RAM-a (za sada, trazim jos 2x32MB modula u svojoj "magicnoj kutijici RAM-a", o kojoj ce biti rijeci nesto kasnije, da dobijem 192MB, jer je trenutna kombinacija 2x32 + 2x32 + 2x16)
IBM 4GB SCSI
Plextor 40x SCSI
Matrox G550 PCI + 2x Diamond 3D II (Voodoo2) 8MB (SLI)
Creative Labs SB32
3Com EtherLink III
KingYear(?) 200W + kuciste koje ima fantasticni piezo PC speaker

Na masinu planiram staviti MS-DOS 6.22 i Windows 98SE i izigrat se ko manijak jedno tjedan dana! Apsolutno svaka pohvala Asusu sto ima BIOS(e) + manual za 10+ godina staru plocu! Svaka cast!

Sjeca li se netko jesu li Socket 7 kopce kompatibilne sa kojim novijim hladnjacima? S obzirom da ovo cudo disipira 15W maksimalno teoretski moguce, mislim da bi ga neka adekvatna hrga bakra hladila zadovoljavajuce, no brinu me kopce, pa kao sto rekoh, ako se netko sjeca...

No razlog zbog kojeg se qurcim s makinom je ona "magicna RAM kutija", u kojoj ima jedno 100njak razlicitih modula, redom EDO/FPM/vanilla DRAM u raznim oblicima, bojama i okusima. U glavi mi se rodio jedan rekreativni projekt koji planiram izvesti, a to je da sav taj RAM popisem, uslikam, istestiram da vidim kojeg je kapaciteta i objavim negdje na webu. Kako sam ustrajan da to ucinim (a mozda ne stanem samo na RAM-u nego i na ostalim cudnim komadima hardvera kojeg imam), pozivam sve zainteresirane sa slicnim perverznim afinitetima da me kontaktiraju na bilo koji nacin ako imaju kako za pridonijeti ovom vrlo bezvrijednom ali meni zanimljivom projektu.

Eksuli, vise me pati to da budete ljubomorni na moju makinu. Well, da sam ovo pisao prije 10 godina, vjerojatno bi zaista i bili...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote