View Single Post
Staro 29.01.2004., 22:23   #8
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Programi za capturing i mastering na DVD

Citiraj:
Originally posted by Rivi
Dakle, zanima me šta koristite za prebacivanje VHS materijala na DVD. Capturing mogu raditi s više programa, od kojih mi je nekako najdraži VirtualDub, ali bi htio poslije to složiti na DVD tako da mogu birati i sekvence i imati menu.
Materijal su isključivo obiteljske snimke, pa bi ih htio urediti.
Koji codec je DVD format? Audio je AC3, jel', a video? MPEG2?
Možda je bila koja tema ovdje već, što vjerujem da je, ali kad ne znam šta tražim, kako ću to naći?
Osobno za taj posao koristim Pinnacle DV500 PLUS koja je dosla sa svim potrebnim (Adobe Premiere 6.0 i Pinnacle Impression DVD 2.2 SE).

Imao sam prilike probati Adobe Encore DVD i mogu reci da mi se jako svidja. Preskup mi je, pa se i dalje drzim Pinnacleovog authoring alata.

Problem s Adobeovim alatima (Premiere i kompanija) je sto su poprilicno mocni, ali i komplicirani za koristenje. U pravilu vecina ne koristi vise od 20% mogucnosti Premiera.

Osobno bih ti preporucio neki od takvih paketa (bilo Pinnacle, bilo Canopus, bilo Matrox), jer sve dobijes u kompletu. Mana je sto je to poprilicno kosta, ali toliko i vrijedi.

Os kupit moju Pinnacle DV500+? Prebacio sam si vecinu stvari koja me zanimala, pa mi pomalo pocinje bili nepotrebna.