Citiraj:
Originally posted by Rivi
Dakle, zanima me šta koristite za prebacivanje VHS materijala na DVD. Capturing mogu raditi s više programa, od kojih mi je nekako najdraži VirtualDub, ali bi htio poslije to složiti na DVD tako da mogu birati i sekvence i imati menu.
Materijal su isključivo obiteljske snimke, pa bi ih htio urediti.
Koji codec je DVD format? Audio je AC3, jel', a video? MPEG2?
Možda je bila koja tema ovdje već, što vjerujem da je, ali kad ne znam šta tražim, kako ću to naći?
|
Osobno za taj posao koristim Pinnacle DV500 PLUS koja je dosla sa svim potrebnim (Adobe Premiere 6.0 i Pinnacle Impression DVD 2.2 SE).
Imao sam prilike probati Adobe Encore DVD i mogu reci da mi se jako svidja. Preskup mi je, pa se i dalje drzim Pinnacleovog authoring alata.
Problem s Adobeovim alatima (Premiere i kompanija) je sto su poprilicno mocni, ali i komplicirani za koristenje. U pravilu vecina ne koristi vise od 20% mogucnosti Premiera.
Osobno bih ti preporucio neki od takvih paketa (bilo Pinnacle, bilo Canopus, bilo Matrox), jer sve dobijes u kompletu. Mana je sto je to poprilicno kosta, ali toliko i vrijedi.
Os kupit moju Pinnacle DV500+? Prebacio sam si vecinu stvari koja me zanimala, pa mi pomalo pocinje bili nepotrebna.